Video – Kunnen we de WHO wel vertrouwen?

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is opgericht met als doel een gezondere toekomst op te bouwen voor mensen over de hele wereld. Of het nu gaat om de gevolgen van roken, de Mexicaanse grieppandemie of een nucleaire ramp, de WHO is de instantie waarop we vertrouwen om advies te geven over een volksgezondheidscrisis en deze op te lossen. Maar is het te vertrouwen? Trust Who documenteert de zoektocht van filmmaker Lilian Franck om te ontdekken wat er achter de altruïstische façade van ‘s werelds grootste volksgezondheidsinstantie schuilgaat. Wat ze ontdekt, is een alarmerend beeld van corruptie en ondoorzichtigheid. Dit krachtige onderzoeksdocument belicht hoe lobby’s uit de industrie de WHO zijn geïnfiltreerd en vraagt of de organisatie kan worden vertrouwd om het publiek gezond te houden.