Video – Blootstelling aan lood leidt tot verharding slagaders op jonge leeftijd

Blootstelling aan lood is gevaarlijk voor iedereen, maar vooral degenen onder de 30 moeten op hun hoede zijn. Een recente studie van het National Taiwan University Hospital heeft uitgewezen dat blootstelling aan lood bij mensen onder de 30 jaar verband houdt met het vroege begin van arteriosclerose, of de verharding van slagaders. Bovendien heeft blootstelling aan lood ook een negatieve invloed op de botdichtheid en tast het het immuunsysteem aan, waardoor de kans op allergieën en infectieziekten toeneemt.

Als u de kraan opendraait, laat het water dan een tot twee minuten lopen voordat u het gebruikt om te voorkomen dat uw lichaam overtollig lood opneemt. Vooral degenen die in huizen met oudere pijpleidingen wonen, moeten voorzichtig zijn. Een recente studie gepubliceerd door NTU Hospital heeft uitgewezen dat blootstelling aan lood voor mensen jonger dan 30 jaar niet alleen de bloeddruk en de cardiovasculaire gezondheid beïnvloedt, maar ook arteriosclerose kan veroorzaken.