Kinderen moeten vrij zijn om met vrienden te spelen

Kinderen moeten bij voorrang ruimschoots de gelegenheid krijgen om te spelen en met hun leeftijdsgenoten te communiceren om een ​​landelijke crisis op het gebied van de geestelijke gezondheid te voorkomen, adviseert het panel onder leiding van deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid van kinderen van de University of Sussex, University of Cambridge en University of Reading.

Het panel van psychologen, psychiaters en andere experts heeft de hoge ministers geschreven met de krachtige aanbeveling dat kleine bijeenkomsten van kinderen voor buitenspelen toegestaan ​​moeten zijn zodra het veilig is om dit te doen als een van de eerste stappen om de vergrendeling los te maken.

Heropend scholen moeten ervoor zorgen dat alle kinderen elke dag en gedurende de schooldag de kans krijgen om te spelen en te communiceren met hun leeftijdsgenoten, beveelt het panel aan.

Sam Cartwright-Hatton, hoogleraar klinische kinderpsychologie aan de Universiteit van Sussex, zei:

“Uit al het onderzoek blijkt dat de emotionele gezondheid van kinderen lijdt tijdens de afsluiting en het lijkt waarschijnlijk dat dit lijden in veel gevallen op de lange termijn zal aanhouden. We dringen er bij ministers en beleidsmakers op aan ervoor te zorgen dat kinderen zo snel mogelijk substantiële en zo mogelijk verbeterde toegang krijgen tot hoogwaardige speelmogelijkheden. ”

Dr. Jenny Gibson, hoofddocent psychologie en onderwijs aan de faculteit onderwijs, Universiteit van Cambridge, zei:

“Het is gemakkelijk om het spel als onbelangrijk af te doen, maar voor kinderen heeft spelen met vrienden en klasgenoten een zeer grote impact op hun sociale ontwikkeling. Kritiek is dat het een belangrijke manier is om door emoties heen te werken en het zal daarom een ​​van de belangrijkste manieren zijn waarop ze omgaan met de isolerende effecten van de lockdown. Daarom is het belangrijk dat kinderen de tijd en ruimte krijgen om met vrienden te spelen, ongeacht de stappen die worden ondernomen om de sociale afstandsbeperkingen te verminderen. Mijn eigen onderzoek suggereert dat sociale speelvaardigheden direct verband houden met zowel de sociaal-emotionele aanpassing van kinderen als hun academische prestaties, dus het is een zorg dat dit iets is dat in het leven van veel kinderen een aantal weken ontbreekt. ”

De auteurs stelden hun aanbevelingen op, ondersteund door een overzicht van relevante academische literatuur die de schadelijke impact van isolatie op kinderen en de verlichtende voordelen van spelen bevestigde.

Een onderzoek naar ouderrapporten van de geestelijke gezondheid van hun kinderen na maatregelen van sociale afstand in landen die getroffen waren door eerdere pandemieën, ontdekte dat kinderen die quarantaine- of sociale isolatiemaatregelen doormaakten vijf keer meer kans hadden op inbreng van de geestelijke gezondheidszorg dan degenen die dat niet deden.

De therapeutische voordelen van spelen op de geestelijke gezondheid van kinderen zijn aangetoond in studies van kinderen in oorlogsgebieden en overlevenden van Roemeense weeshuizen.

Uit recente opiniepeilingen blijkt dat ongeveer tweederde van de basisschoolkinderen zich momenteel eenzaam voelt – een stijging van ongeveer 50% vergeleken met normale niveaus.