Sugarbeat, de alternatieve glucosesensor

Nemaura Medical, Inc.,  een bedrijf voor medische technologie dat zich richt op de ontwikkeling van draagbare micro-systemen voor diagnostische apparatuur en commercialiseert momenteel sugarBEAT® zijn niet-invasieve en flexibele continue glucosemonitor (“CGM”), samen met BEAT®diabetes, een geplande gezondheidsabonnementsdienst die is ontworpen om mensen met diabetes type 2 en prediabetes te helpen door middel van gepersonaliseerde levensstijlcoaching, heeft vandaag aangekondigd dat het van plan is om te initiëren een gebruikersstudie waarin sugarBEAT® rechtstreeks wordt vergeleken met een zeer succesvolle grote gevestigde CGM-sensor met als doel sugarBEAT® te positioneren als een niet-invasief, dagelijks / flexibel, kosteneffectief alternatief voor traditionele, dure invasieve CGM.

“Onze beslissing om het tegen elkaar op te nemen versus een enorm succesvolle CGM-sensor was gebaseerd op positieve feedback die we ontvingen van recente vergaderingen met openbare zorgverzekeraars in belangrijke gebieden in Europa”

“Onze beslissing om het tegen elkaar op te nemen versus een enorm succesvolle CGM-sensor was gebaseerd op positieve feedback die we ontvingen van recente bijeenkomsten met openbare zorgverzekeraars in belangrijke gebieden in Europa,” verklaarde Dr. Faz Chowdhury, CEO van Nemaura. “Wij geloven dat de meeste mensen met diabetes momenteel geen continu glucosemonitoringsysteem gebruiken vanwege de hoge kosten en de invasiviteit van de huidige producten. Wij zijn van mening dat sugarBEAT® dit paradigma verandert en de eerste niet-invasieve CGM is die de [massa] een optie biedt voor dagelijkse monitoring wanneer zij kiezen voor een betaalbare prijs. Wij zijn van mening dat dit flexibiliteitsniveau een betere optie is dan alle alternatieve CGM-apparaten met een beschikbare draagtijd van 7 dagen, 10 dagen of 14 dagen. ”

“Wij geloven dat de flexibiliteit van sugarBEAT® gebruikers in staat stelt zeer krachtige trendgegevens te bieden tegen lagere kosten in vergelijking met de huidige CGM’s, die volgens ons een brede acceptatie van het systeem zullen aanmoedigen”.

In de loop van dit jaar zijn verschillende studies gepland om de effectiviteit van sugarBEAT® aan te tonen om de Time-In-Range te verhogen, waardoor HbA1C wordt verminderd met intermitterend (niet-opeenvolgende dagen) gebruik gedurende enkele dagen per week of zelfs maand. De eerste resultaten van studies die de verschillende toonaangevende CGM-apparaten vergelijken, geven aan dat SugarBEAT’s® nauwkeurigheid (MARD betekent absoluut relatief verschil), vergelijkbaar is met de belangrijkste gevestigde invasieve CGM-sensoren, met behulp van kalibratie van één vinger-stick bloedglucosemeter in real-life instellingen.

De eerste fase van de commerciële lancering van sugarBEAT® begon in het VK nadat het bedrijf de CE-markering in 2019 had ontvangen. In deze beginfase werden apparaten geleverd aan een beperkt cohort van gebruikers, terwijl het bedrijf zijn productieactiviteiten wilde uitbreiden.

De Britse licentiehouder van sugarBEAT®, DB Ethitronix, legt momenteel de laatste hand aan de online verkoop van sugarBEAT®. Tegelijkertijd legt Nemaura de laatste hand aan de lancering van zijn abonnementgebaseerde service, BEAT®diabetes, gericht op het omkeren van diabetes type 2 en het voorkomen van prediabetes bij het ontstaan ​​van diabetes.