Hoe ons voedselsysteem ons zieker en armer maakt

De manier waarop we nu voedsel verbouwen, vernietigt ons vermogen om het in de toekomst te verbouwen. En de manier waarop we het nu laten groeien, maakt ons zieker en armer dan ooit tevoren. Voedsel is onze belangrijkste moordenaar, meer nog dan roken en wapens.

Onze overheid ondersteunt de overproductie van de beste gewassen voor verwerkt voedsel – maïs, soja en tarwe – en Big Food plukt de voordelen door ze om te zetten in suikerachtig, zetmeelrijk , zeer verslavende voedingsmiddelen die chronische ziekten veroorzaken.

Ziekten die ons doden en kunnen worden voorkomen.

Dit komt allemaal neer op ons voedselsysteem. De manier waarop voedsel in ons land wordt verbouwd, vervoerd, verwerkt, geconsumeerd en verspild, draagt ​​bij aan deze problemen en nog veel meer – vooral enkele van onze meest urgente problemen, zoals klimaatverandering.

Daarom heb ik mijn nieuwe boek Food Fix geschreven: hoe we onze gezondheid, onze economie, onze gemeenschappen en onze planeet kunnen redden – één hap tegelijk. En vandaag op The Doctor’s Farmacy ben ik enthousiast om van plaats te ruilen en de geïnterviewde te zijn met mijn goede vriend, zakenpartner en gastheer van The Broken Brain Podcast, Dhru Purohit. Toen ik tientallen jaren geleden erg ziek werd, nam ik de missie aan om functionele geneeskunde te gebruiken om mezelf en mijn patiënten te helpen onnodig lijden te overwinnen. Er zijn zoveel dingen die we kunnen doen om onnodige gezondheidsproblemen en gerelateerde sterfgevallen te voorkomen, en voedsel is een van de krachtigste.