Het “managen” van gevangenen met psychiatrische medicijnen

Dr. Anthony Ryan Hatch is socioloog en universitair hoofddocent Science in Society, Afro-Amerikaanse studies en milieustudies aan de Wesleyan University, die onderzoekt hoe medicijnen en technologie sociale ongelijkheid en gezondheid beïnvloeden.

Professor Hatch is de auteur van twee boeken. Zijn eerste boek, Blood Sugar: Racial Pharmacology and Food Justice in Black America, bekritiseert hoe biomedische wetenschappers, overheidsonderzoekers en farmaceutische bedrijven de concepten ras en etniciteit gebruiken om ‘metabool syndroom’ te bestuderen en te behandelen, een biomedisch construct dat mensen identificeert met hoog risico op hartaandoeningen, beroertes en diabetes.

Zijn tweede boek, Silent Cells: The Secret Drugging of Captive America, onderzoekt hoe vrijheidsinstellingen zoals gevangenissen, verpleeghuizen en het Amerikaanse leger psychotrope medicijnen gebruiken om massale opsluiting en gevangenschap in de Verenigde Staten te managen.