TV – BinnensteBuiten: landgoed Welgelegen en een Surinaamse snack

Verscholen in Rijswijk ligt het weelderige landgoed Welgelegen. Eeuwen geleden stond hier een boerderijtje, maar door één excentrieke bewoner groeide deze plek uit tot een bijzonder sierlijke villa. Piet Rijkels heeft het tot haar missie gemaakt om het inmiddels verwaarloosde gebouw en de reusachtige kas die eraan vast is gebouwd in volle glorie te herstellen. Het resultaat is een eclectisch familiehuis waar het rijke verleden samenkomt met erfstukken van Piet en elementen uit de beweging van de arts-and-crafts.

Alain gaat op bezoek bij Nancy en Michael die een typisch Surinaamse snack maken, namelijk Fladder. Michael leerde het succesvolle recept van zijn schoonvader Oscar Vyent. Het wordt gemaakt van de lebmaag van de Koe en is een intensief werkje. De Fladder wordt keurig in reepjes of blokjes gesneden en opgediend met het kruidige bouillon sausje.

BinnensteBuiten, donderdag 12 december om 18.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.