De symptomen van Parkinson worden verbeterd met wekelijkse behandelingen

De motorische en niet-motorische symptomen van Parkinson werden verbeterd met een wekelijks oefenschema dat fysieke en cognitieve taken omvatte, volgens nieuw onderzoek gepresenteerd op de Physiological Society conferentie, Future Physiology 2019.

De ziekte van Parkinson is een chronische neurodegeneratieve ziekte die kan leiden tot invaliditeit en het moeilijker kan maken om een ​​actieve levensstijl te leiden. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat fysieke of cognitieve oefeningen effectief zijn bij het verbeteren en ondersteunen van de cognitieve en / of fysieke functie bij mensen met Parkinson.

Het doen van verschillende soorten oefeningen (bijvoorbeeld circuittraining inclusief cognitieve uitdagingen) kan echter voordeliger zijn bij het verbeteren van motorische en niet-motorische symptomen.

Onderzoekers van de Universiteit van Kent hebben de patiënten van Parkinson bestudeerd die wekelijks een multimodaal regime (fysieke en cognitieve oefeningen) uitvoerden. Deze groep nam meer dan een jaar deel aan wekelijkse oefensessies en werd gedurende ten minste een jaar elke vier maanden beoordeeld (sommige deelnemers bleven twee of drie jaar doorgaan).

Dit trainingsprogramma van één keer per week met zowel fysieke als cognitieve oefeningen voor patiënten met de ziekte van Parkinson liet een verbetering zien, specifiek in een minuut sit-to-stand tests en een cognitieve test genaamd MiniMental, maar geen andere significante veranderingen (dwz geen achteruitgang) in cognitieve en lichamelijke gezondheid. Dit is vooral positief omdat de ziekte van Parkinson een degeneratieve ziekte is, dus de verwachte uitkomst, zonder enige interventies, voor deze symptomen, zou een achteruitgang zijn.

Deze bevindingen zijn belangrijk omdat ze patiënten met de ziekte van Parkinson in staat kunnen stellen verbeteringen in hun symptomen te zien door hun trainingsschema’s correct af te stemmen op zowel fysieke als cognitieve oefeningen.

Anna Ferrusola-Pastrana, een onderzoeker die bij het werk betrokken was, zei:

“Het vinden van de juiste reeks oefeningen, zowel cognitief als fysiek, om de behandeling van Parkinson te verbeteren, is een belangrijke stap om de patiënten van Parkinson een betere kwaliteit van leven te geven. Dit onderzoek werkt aan het verbeteren van deze reeks oefeningen, die vervolgens mogelijk door patiënten kunnen worden uitgevoerd, met of zonder hulp thuis. ”

Persbericht The Physiological Society

https://www.physoc.org/events/future-physiology-2019/#tab-02