Nieuws soja gezondheid


balk2.jpg (42734 bytes)


GM sojaolie veroorzaakt minder obesitas en insulineresistentie maar schadelijk voor leverfunctie

Onderzoekers van de universiteit van California, Riverside, testten een genetisch gemodificeerde (GM) sojaolie die in restaurants gebruikt wordt en ontdekten dat, hoewel het minder obesitas en insulineresistentie veroorzaakt dan conventionele sojaolie, het effect op diabetes en leververvetting hetzelfde is als conventionele sojaolie. Sojaolie is de meest gebruikte plantaardige bakolie in de Verenigde Staten, en de populariteit wordt wereldwijd groter. Rijk in onverzadigde vetten, vooral linolzuur, veroorzaakt het obesitas, diabetes, insulineresistentie en leververvetting bij muizen.

Lees verder


Nederlandse horeca gebruikt vaak genetisch gemodificeerde soja

In de horeca wordt ontzettend veel gebakken met olie van genetisch gemodificeerde soja. Daar zitten dan nog restanten van het herbicide glyfosaat in en dat is bepaald niet gezond.


Meelwormen in kippenvoer goed alternatief voor soja

Consumenten vinden eieren en vlees van kippen die met insecten gevoerd zijn, even lekker als eieren en vlees van kippen die met de traditionele soja gevoerd zijn: zij proeven geen verschil in smaak. Bovendien zijn er geen verschillen in diergezondheid geconstateerd bij kippen die met insecteneiwit zijn gevoerd ten opzichte van kippen die met soja-eiwit gevoerd zijn.

Lees verder


Milieuwinst Nederlandse soja groter dan gedacht

Nederlandse soja is negen keer milieuvriendelijker dan soja uit Zuid-Amerika. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Questionmark in opdracht van Milieudefensie. Soja is een belangrijk ingrediŽnt van veevoer. Milieudefensie roept de Nederlandse vee-industrie op om veel meer lokaal geteeld veevoer te gebruiken om het milieu te sparen.

Lees verder


Hoe lang nog kan Europa de lobby van bio-tech bedrijven weerstaan?


Soja suppletie heeft nadelig effect op borstkanker gerelateerde genen

Soja suppletie verandert de expressie van genen die geassocieerd worden met borstkanker, er wordt bezorgdheid geuit dat soja bijwerkingen kan geven bij borstkanker. Dit blijkt uit een nieuwe studie die op 4 september is gepubliceerd in de JNCI: Journal of the National Cancer Institute.

Lees verder


Hoe blootstelling aan plantaardig oestrogeen bij pasgeborenen leidt tot onvruchtbaarheid bij volwassenen

Heden publiceerde een blad in de Biologie over de voortplanting ĎPapers-in Pressí, en beschrijft de effecten van het prenataal langdurig blootstellen aan plantaardige oestrogenen op de eileiders van een muis en wat de effecten kunnen zijn van babyvoeding op soja basis op menselijke zuigelingen. De resultaten geven de indruk dat blootstelling van oestrogene chemicaliŽn in de baarmoeder of gedurende de kinderjaren de potentie heeft om de vruchtbaarheid van de volwassen vrouw aan te tasten en mogelijk de mechanische basis schept voor sommige gevallen van onverklaarbare onvruchtbaarheid.

Lees verder


Animatie wijst op misleidend label voor ‘verantwoorde soja’

Het nieuwe groene label voor soja is lang niet zo verantwoord als het lijkt. Daarvoor waarschuwen milieuorganisaties in een vandaag gelanceerde animatiefilm. In de animatie onderzoekt een detective varken de herkomst van de 'groene' soja, die niet veel anders blijkt dan de gewone soja. Sojateelt bedoeld voor veevoer in Europa richt door het vele gif en ontbossing veel ellende aan in Zuid-Amerika.

Het varken, nu detective maar afkomstig uit de megastallen, wijst de kijker erop dat jaarlijks 34 miljoen ton foute soja wordt gebruikt als veevoer in Europa. De soja vormt zo een bestanddeel van vrijwel alle niet-biologische vlees, zuivel en eieren. Het varken roept de consument op te protesteren en via de
website www.toxicsoy.org een mail te sturen naar zestig supermarkten in Europa.

Het groene label blijkt dus bijzonder omstreden. Geen wonder, want het label wordt afgegeven door de Round Table on Responsible Soy Association (RTRS), een gezelschap van bedrijven die belang hebben
bij de productie, handel en verwerking van soja, waaronder Unilever en Monsanto. Ook de Nederlandse regering steunt het label, via het Initiatief Duurzame Handel, en zelfs het Wereld Natuurfonds en
ontwikkelingsorganisatie Solidaridad staan de RTRS bij.

Vorig jaar al maakten 230 boeren-, natuur- en ontwikkelingsorganisaties uit Zuid-Amerika en Europa bezwaar tegen het ‘groenwassen’ van foute soja. En daar bleef het niet bij. Onlangs vroeg een coalitie
van organisaties aan de Europese supermarkten om de consument niet te misleiden met valse labels. Het overkoepelende verband van natuurorganisaties in Duitsland (DNR) heeft het Wereld Natuur Fonds
verzocht uit de RTRS te stappen en ‘te stoppen met steun aan een mislukt landbouwmodel’. Maar tot nu toe heeft het WNF daar geen gehoor aan gegeven. De animatie is geproduceerd door Monkeybizniz, in opdracht van een genootschap van onder andere Friends of the Earth, Global Forest Coalition en Food&Water Watch.

Hij verschijnt in zes talen: Nederlands, Engels, Duits, Spaans, Frans en Deens.

De animatie is te zien op: http://bit.ly/gifsoja-animatie


Soja gevaren - Prison Press Conference Chicago, Illinois

Sally Fallon Morell, President of the Weston A. Price Foundation, GMO expert Jeffrey Smith, Attorney Gary Cox and former inmate Thomas Salonis in Chicago, Illinois on November 12, 2009 discussing the WAPF case against soy diet of inmates in the Illinois prison system.

Link


Soja, een overdosis aan vrouwelijke hormonen

Sojaprodukten zijn erg populair vanwege de hype die eromheen is gebouwd. Hoe meer reclame, hoe meer verkoop voor de producent. Soja is echter niet gezond...Lees het onderstaande artikel goed en doe zelf wat onderzoek naar de stoffen die in sojabonen zitten. Boeken genoeg in de bieb en online is er tevens heel wat te vinden. Je mist niets in je voeding als je geen soja consumeert, maar vermijdt wťl een hoop ellende!

Link | Link2

Dazy Wezenbeek


De donkere kant van de witte drank

Er woedt een ideologisch getint debat, vooral in Europa en de Verenigde Staten, tussen de koeienmelk en sojamelk industrie.

Link

Ingeborg Boucheloukh


Sojabonen hebben negatieve invloed op de productie van zaadcellen

Wetenschappers in China hebben ontdekt dat een van nature voorkomend bestanddeel van sojabonen, die steeds vaker worden verkocht als substituut voor zuivelproducten op koemelkbasis, interfereert met dat deel van 't mannelijke voortplantingssysteem, dat betrokken is bij de productie van zaadcellen.

Link

Constans Kootstra


Wetenschappers wijzen op mogelijke gevaren van soja

Samenstellingen die voorkomen in babyvoeding op sojabasis, kunnen een gezondheidsrisico inhouden, zoals de toevoeging bisfenol A bij plastic, verklaren sommige wetenschappers.

Link

Pieter Tau


Sommige sojaprodukten worden geserveerd met een portie neurotoxinen.

Wilt u patat bij uw hamburger? Of misschien een portie zenuwgif? VegetariŽrs en gezondheid-bewuste consumenten zouden zonder dat ze het weten een chemisch ingrediŽnt bij hun vegetarische hamburger besteld kunnen hebben.

Volgens een rapport van het Cornucopia Instituut, dat zich op non-profit basis met landbouwbelangen bezig houdt, wordt in veel niet-biologische, bewerkte soja producten hexaan verwerkt. Hexaan, dat volgens EPA (Environmental Protection Agency) beschouwd moet worden als een zenuwgif en luchtverontreiniger, wordt gebruikt om het vetgehalte in voeding te verlagen. Fabrikanten dompelen de sojaproducten onder in hexaan, om zo op een goedkope en efficiŽnte wijze olie te scheiden van de eiwitten. Het wordt commercieel ook gebruikt als bijprodukt bij veredeling van benzine, volgens NY Daily News.

Url: http://eatdrinkandbe.org/article/index.0415_fs_toxicsoy

Url EPA: http://www.epa.gov/

Url Cornucopia Institute: http://www.cornucopia.org/


Sally Fallon: The Truth About Soy and Why its Toxic


Studies Showing Adverse Effects of Dietary Soy, 1971-2003

Soy Dangers Summarized

* High levels of phytic acid in soy reduce assimilation of calcium, magnesium, copper, iron and zinc. Phytic acid in soy is not neutralized by ordinary preparation methods such as soaking, sprouting and long, slow cooking. High phytate diets have caused growth problems in children.
* Trypsin inhibitors in soy interfere with protein digestion and may cause pancreatic disorders. In test animals soy containing trypsin inhibitors caused stunted growth.
* Soy phytoestrogens disrupt endocrine function and have the potential to cause infertility and to promote breast cancer in adult women.
* Soy phytoestrogens are potent antithyroid agents that cause hypothyroidism and may cause thyroid cancer. In infants, consumption of soy formula has been linked to autoimmune thyroid disease.
* Vitamin B12 analogs in soy are not absorbed and actually increase the body's requirement for B12.
* Soy foods increase the body's requirement for vitamin D.
* Fragile proteins are denatured during high temperature processing to make soy protein isolate and textured vegetable protein.
* Processing of soy protein results in the formation of toxic lysinoalanine and highly carcinogenic nitrosamines.
* Free glutamic acid or MSG, a potent neurotoxin, is formed during soy food processing and additional amounts are added to many soy foods.
* Soy foods contain high levels of aluminum which is toxic to the nervous system and the kidneys.

Link


Why Boycott Silk Soy Milk


Argentina's Food Farmers Trumped by Soy

In this episode of Latin Pulse we focus on the struggle between Argentine food farmers and transnational soy producers. The soy producers bribe landowners and buy lands inhabited by indigenous tribes such as the Toba, MocovŪ and WichŪ among others, and bulldoze the forest to plant Monsanto soy.


GM soja is gifsoja verantwoord vanaf mei 2009 !!!

Op 28 mei 2009 heeft de internationale Ronde Tafel criteria vastgesteld voor ‘verantwoorde’ soja. Deze zijn zo zwak dat zij geen oplossing bieden voor de grote misstanden in de sojateelt.  Erger nog, ze bieden legitimatie aan genetisch gemanipuleerde soja die is gemaakt om te telen met gebruik van veel landbouwgif. Ten koste van mens en natuur.  Via de organisatie Solidaridad steekt zij veel geld in de Ronde Tafel. Ook het Wereld Natuur Fonds steunt de Ronde Tafel, terwijl zij officieel tegen genetisch gemanipuleerde gewassen is. Onderstaande website laat zien wat de meeste leden en donateurs waarschijnlijk niet weten.

Link

Teken de petitie : Link


Praktijken van gentech-bedrijf Monsanto

Documentaire over de praktijken van gentech-bedrijf Monsanto. Over varkens die onvruchtbaar  worden na het eten van BT-Corn, boeren die boetes moeten betalen omdat hun land verontreinigd is met gepatenteerde gewassen, en over boeren die straks moeten betalen voor elk nieuw biggetje   omdat Monsanto de genetische code van het varken heeft gepatenteerd.   Video.Google Uitgezonden op Canvas Terzake.

Link


Vergiftiging van het platteland in ArgentiniŽ door sojateelt

Engelstalig artikel over grootschalige vergiftiging van het platteland in Argentinie door sojateelt !!!!!

Link

 

 

 


View My Stats