Plan regering Trump electronische sigaretten schiet tekort

“Het Trump Administration plan voor gearomatiseerde e-sigaretten blijft ver achter mbt wat nodig is om de gezondheid van de jeugd van onze natie te beschermen. Juul en duizenden e-sigaretten met aromas die in vape-winkels op de markt worden verkocht, blijven kinderen verslaafd maken. De American Lung Association vindt het jammer dat een door de industrie ondersteunde aanpak voorrang heeft op de longgezondheid van onze kinderen.

“We weten dat kinderen gearomatiseerde producten zullen kopen in vape-winkels. Uit een JAMA Pediatrics-studie uit 2019 bleek dat 45% van de vape-winkels in Californië e-sigaretten aan minderjarigen verkochten. Dit nieuwe plan zit vol met mazen en laat kinderen onbeschermd achter. Het biedt ook geen ondersteuning aan ouders, leerkrachten, coaches en andere volwassenen die proberen kinderen te beschermen tegen vallen, verslaving, ziekte en overlijden veroorzaakt door tabaksproducten.

“We dringen er bij het Congres, evenals de nationale en lokale overheden op aan om deze mazen te dichten en ALLE gearomatiseerde tabaksproducten te elimineren, inclusief gearomatiseerde e-sigaretten, mentholsigaretten en gearomatiseerde sigaren en waterpijp. We zullen het publiek ook blijven waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van het gebruik van e-sigaretten en vapen. De Lung Association zet zich in om onze inspanningen op federaal, provinciaal en lokaal niveau te verdubbelen voor zinvolle actie om het gebruik van tabak voor jongeren te verminderen. “