Kan T’ai Chi chronische lage rugpijn bij oudere volwassenen verlichten?

Een nieuwe studie evalueerde de haalbaarheid en aanvaardbaarheid van het gebruik van T’ai Chi om chronische lage rugpijn te verbeteren bij volwassenen ouder dan 65 jaar in vergelijking met gezondheidsvoorlichting en de gebruikelijke zorg. De resultaten van dit gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek zijn gepubliceerd in JACM, Journal of Alternative and Complementary Medicine, een peer-reviewed publicatie van Mary Ann Liebert, Inc., uitgevers, toegewijd aan paradigma, praktijk en beleid dat integratieve gezondheid bevordert.

T’ai Chi is al effectief gebleken voor het verbeteren van chronische rugpijn met weinig aandacht voor oudere volwassenen. Voor deze studie richtten de onderzoekers Karen Sherman, PhD en collega’s van Kaiser Permanente Washington Health Alleen, het onderzoeksinstituut en de universiteit van Washington, Seattle richtte zich op  volwassenen ouder dan 65 jaar. Zij presenteren hun onderzoeksopzet en bevindingen in het artikel getiteld ‘T’ai Chi for Chronic Low Back Pain in Older .”

“Meer onderzoek is nodig naar behandelingen voor chronische lage rugpijn bij oudere volwassenen,” vat Dr. Sherman samen.” Onze studie toonde aan dat een klinische proef op T’ai Chi voor deze aandoening haalbaar is.”

De deelnemers kregen willekeurig 12 weken T’ai Chi, een 12-weken gezondheidsvoorlichting interventie, of de gebruikelijke zorg. De zorg voor werving en retentie heeft bijgedragen tot de haalbaarheid. De bevindingen geven aan dat het onderzoek uitvoerbaar en acceptabel was met weinig uitval en een uitstekend veiligheidsprofiel. Onder de T’ai Chi-deelnemers, woonden 62% tijdens minstens 70% van de lessen gedurende de interventieperiode van 12 weken. Opmerkelijk is dat na 52 weken 70% van T’ai Chi-deelnemers meldden dat ze de week ervoor hadden geoefend, met een gemiddelde van 3 dagen per week en 15 minuten per sessie. Zowel participatie als perceptie van behulpzaamheid was lager in de groep gezondheidsvoorlichting.

Vertaling: Andre Teirlinck