Boek – The Zyprexa Papers – Jim Gottstein

Op 17 december 2006 begon The New York Times met een reeks voorpaginaverhalen over documenten die werden verkregen van de advocaat van Alaska, Jim Gottstein, waaruit bleek dat Eli Lilly had verborgen dat zijn best verkopende medicijn diabetes en andere levensverkortende metabole problemen veroorzaakte. Uit de ‘Zyprexa Papers’, zoals ze bekend werden, bleek ook dat Eli Lilly illegaal het gebruik van Zyprexa bij kinderen en ouderen promootte, met bijzonder dodelijke gevolgen.

Hoewel de heer Gottstein gelooft dat hij de Zyprexa-papieren legaal heeft verkregen, besloot de Amerikaanse rechtbank voor het oostelijke district van New York in Brooklyn dat hij had samengespannen om de documenten te stelen, en Eli Lilly bedreigde de heer Gottstein met aanklachten wegens misdrijf.

In The Zyprexa Papers geeft Dhr. Gottstein een meeslepend verhaal uit de eerste hand over wat er echt is gebeurd, inclusief nieuwe details over hoe een kleine groep psychiatrische overlevenden de Zyprexa Papers ontraceerbaar op internet verspreidde. Dit alles binnen een pakkende, duidelijke uitleg van complex juridisch manoeuvreren en zijn gevechten namens Bill Bigley, de psychiatrische patiënt wiens beproeving de blootstelling van de Zyprexa-documenten mogelijk maakte.

  • ISBN-10: 0578627264
  • ISBN-13: 978-0578627267