Bijna de helft Amerikaanse bevolking verwacht obesitas te hebben tegen 2030

Volgens een nieuwe studie onder leiding van Harvard T.H. zal ongeveer de helft van de volwassen Amerikaanse bevolking zwaarlijvigheid hebben en ongeveer een kwart zal zwaarlijvigheid hebben tegen 2030. Chan School of Public Health.

De studie voorspelt ook dat in 29 staten meer dan de helft van de bevolking zwaarlijvigheid zal hebben en dat alle staten zwaarlijvigheid hoger zullen zijn dan 35%. De onderzoekers schatten dat momenteel 40% van de Amerikaanse volwassenen obesitas heeft en 18% ernstige obesitas.

De studie werd gepubliceerd in het 19 december 2019 nummer van het New England Journal of Medicine.

De onderzoekers zeggen dat de voorspellingen verontrustend zijn omdat de gezondheidseffecten van zwaarlijvigheid en ernstige zwaarlijvigheid hun tol eisen op verschillende aspecten van de samenleving. “Obesitas, en vooral ernstige obesitas, worden geassocieerd met verhoogde percentages chronische ziekten en medische uitgaven, en hebben negatieve gevolgen voor de levensverwachting,” zei Steven Gortmaker, professor in de praktijk van gezondheidssociologie aan de Harvard Chan School en senior auteur van de studie .

Voor de studie gebruikten de onderzoekers zelfgerapporteerde body mass index (BMI) gegevens van meer dan 6,2 miljoen volwassenen die deelnamen aan de Behavioral Risk Factor Surveillance System Survey (BRFSS) tussen 1993 en 2016. Body mass index (BMI) wordt berekend door het gewicht van een persoon in kilogram delen door het kwadraat van zijn lengte in meter. Obesitas wordt gedefinieerd als een BMI van 30 of hoger, en zwaarlijvigheid is een BMI van 35 of hoger.

Zelfgerapporteerde BMI’s zijn vaak bevooroordeeld, dus de onderzoekers gebruikten nieuwe statistische methoden om deze afwijking te corrigeren.

Dankzij de grote hoeveelheid gegevens die in de BRFSS zijn verzameld, konden de onderzoekers inzoomen op obesitaspercentages voor specifieke staten, inkomensniveaus en subpopulaties.

De resultaten toonden aan dat tegen 2030 verschillende staten obesitas prevalentie zullen hebben van bijna 60%, terwijl de laagste staten de 40% zullen naderen. De onderzoekers voorspelden dat landelijk zwaarlijvigheid waarschijnlijk de meest voorkomende BMI-categorie is voor vrouwen, niet-Spaanse zwarte volwassenen en mensen met een jaarlijks inkomen van minder dan $ 50.000 per jaar.

Persbericht Harvard T.H. Chan School of Public Health