De David en Goliath strijd tussen Dewayne Johnson en multinational Monsanto

Dewayne Johnson, een terreinbeheerder in de Bay Area, kreeg in 2014 huiduitslag en vroeg zich af of deze werden veroorzaakt door het herbicide dat hij de afgelopen jaren had gebruikt. Toen zijn gezondheid verslechterde, werd Johnson het gezicht van een juridische strijd van David-en-Goliath om een ​​multinationale agrochemische onderneming verantwoordelijk te houden voor een product met zogenaamd misleidende etikettering. Roundup, een op glyfosaat gebaseerd herbicide, is al meer dan vier decennia een kenmerkend product voor de multinationale agrochemische onderneming.

Gebruikt door industriële boerderijen, golfbanen en huiseigenaren in de voorsteden met een wrok tegen paardebloemen, wordt het in meer dan 130 landen verkocht. Wetenschappers uitten hun bezorgdheid over de impact op het milieu en de kankerverwekkende eigenschappen, maar de advocaten, lobbyisten en marketeers van het bedrijf met diepe zakken ontkenden talrijke onderzoeken en betwistten de bevindingen. Naast haar bekroonde oeuvre waarin onze gespannen relatie met de natuurlijke wereld centraal staat, volgt de veelgeprezen regisseur Jennifer Baichwal Johnson door zijn strijd en zet hij zijn persoonlijke reis af tegen een wereldwijde milieucrisis.