Wat maakt dat adolescenten e-sigaretten blijven gebruiken?

In de Public Health Nursing studie onder 1556 adolescenten in Korea, meldde 55,1% dat ze in de afgelopen maand 6 tot 30 dagen e-sigaretten hadden gebruikt, en 44,9% gebruikte ze 1 tot 5 dagen. Factoren die gelinkt waren aan het vaker gebruiken van de e-sigaretten waren; de overtuiging dat ze minder schadelijk zijn dan gewone sigaretten, ze makkelijk verborgen kunnen worden, ze makkelijk te verkrijgen zijn, en ze diverse toegevoegde smaken hadden.

Ook hadden de frequente gebruikers wekelijks een hoger bedrag te besteden, leefden ze minder vaak samen met familie, en stonden ze thuis vaker bloot aan rook van anderen.

“Als gevolg van de karakteristieken met betrekking tot e-sigaretten, zoals het gemak waarmee ze te krijgen zijn en de toegevoegde smaken, is het risico op continuering van het gebruik ervan door adolescenten bijzonder hoog”, zegt corresponderend auteur Hyunmi Son, PhD, RN, associate professor at Pusan National University, in Zuid-Korea. “Het reguleren van e-sigaretten zou het blijven gebruiken ervan door adolescenten kunnen verminderen”

Link naar de studie:  https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/phn.1273

vertaling: Arnoud