Obesitas bevordert virulentie van influenza

Momenteel is 50% van de volwassen bevolking wereldwijd te zwaar of zwaarlijvig. Van obesitas is aangetoond dat het de ernst van influenza-infectie verhoogt. Deze nieuwe studie toont aan dat obesitas niet alleen de ernst van influenza-infectie verhoogt, maar ook de virale diversiteit beïnvloedt, waarschijnlijk als gevolg van een verstoorde interferonafweerreactie bij personen die zwaarlijvig zijn.

Obesitas kan een factor zijn die verklaart waarom er elk jaar zoveel variatie in het griepvirus is, waardoor jaarlijks griepvaccins moeten worden aangemaakt.

“We willen voorzichtig zijn met het extrapoleren van data uit een muizenexperiment, maar de studie suggereert dat vanwege het probleem met hoe cellen reageren op griep in een omgeving met obesitas, individuen die zwaarlijvig zijn geen goede antivirale reacties hebben. Ze zijn vertraagd. Ze zijn bot, ”zei hoofdonderzoeker Stacey Schultz-Cherry, PhD, lid van de faculteit van St. Jude Children’s Research Hospital en adjunct-directeur van het Samenwerkingscentrum van de Wereldgezondheidsorganisatie voor studies naar de ecologie van influenza bij dieren en vogels. Dr. Schultz-Cherry is voorzitter van ASM’s Public and Scientific Affairs Committee (PSAC). “Door obesitas kan het virus binnendringen, sneller repliceren en meer fouten maken. Sommige van die fouten zijn potentieel gunstig voor het virus. ”

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat mensen met obesitas hogere influenzavirale ladingen hebben in uitgeademde adem en dat ze het virus langer afstaan. Dierstudies hebben aangetoond dat het influenzavirus zich langer kan verspreiden naar de longen wanneer obesitas aanwezig is. Elk jaar wordt een nieuw griepvaccin gemaakt omdat het virus blijft drijven en veranderen. Schultz-Cherry en collega’s stelden de hypothese op dat de zwaarlijvige micro-omgeving het griepvirus mogelijk sneller zou laten veranderen.

Om erachter te komen, besmetten de onderzoekers magere en zwaarlijvige muizen gedurende drie dagen met griep, waardoor het virus de tijd kreeg om zich te repliceren. Ze herstelden vervolgens de virussen van de zwaarlijvige of magere muizen en gaven ze respectievelijk aan zwaarlijvige en magere muizen, 3 dagen voor replicatie en herhaalden dit proces. “Kort gezegd wilden we nabootsen wat er zou gebeuren tijdens een epidemie waarbij het virus van de ene persoon naar de andere gaat,” zei Dr. Schultz-Cherry. “Wat gebeurt er als een virus van een slank persoon naar een slank persoon overgaat naar een slank persoon versus een zwaarlijvig persoon naar een zwaarlijvig persoon naar een zwaarlijvig persoon?”

De onderzoekers ontdekten dat terwijl het virus van zwaarlijvige muis naar zwaarlijvige muis ging, het virus veranderde. Kleine varianten kwamen snel tevoorschijn in de zwaarlijvige muizen en deze varianten vertoonden verhoogde virale replicaties resulterend in verhoogde virulentie in wildtype muizen. “Als je besmet raakt met griep, is het niet slechts één virus, het is een populatie. Het is als een klein cocktailfeestje en in dit geval was het cocktailfeestje bij de zwaarlijvige muizen een heel andere zaak, “zei Dr. Schultz-Cherry. “Er waren verschillende populaties en sommige van die virussen waren virulenter dan de stammen die van magere muis naar magere muis gingen.”

Wanneer cellen interageren met griep, activeert het lichaam meestal een interferonrespons om te voorkomen dat het virus zich repliceert en zich verspreidt. Het nieuwe onderzoek toonde aan dat deze noodreactie werd afgestompt bij zwaarlijvige muizen. De toegenomen diversiteit van de influenzavirale populatie bij obese muizen correleerde met verminderde type I interferonresponsen en behandeling van obese muizen met recombinant interferon verminderde virale diversiteit, wat suggereert dat de vertraagde antivirale responsen die worden getoond in obesitas mogelijk het ontstaan ​​van een meer virulente influenzaviruspopulatie mogelijk maken. .

De onderzoekers zeiden dat ze vervolgens zouden willen bestuderen wat er gebeurt op het populatieniveau bij mensen. “Zien we deze toegenomen virale diversiteit bij zwaarlijvige mensen in wat ze afstoten? Maakt obesitas deel uit van waarom we nu elk seizoen zoveel virale drift zien en waarom we onze vaccins voortdurend moeten bijwerken? ” zei Dr. Schultz-Cherry. De onderzoekers zullen ook uit elkaar halen wat er op cellulair niveau gebeurt om het virus zelf te beïnvloeden.