Schrikbarende bekentenis van hoofdtoxicoloog Monsanto

Donna Farmer  was min of meer verantwoordelijk voor de Roundup-bescherming bij Monsanto. We hebben de memo’s waarin ze zou communiceren met anderen binnen Monsanto en hoewel ze een grote verdediger van Roundup was, zou ze eigenlijk op tijd hebben moeten zeggen, weet je, we kunnen niet zeggen dat Roundup geen kanker veroorzaakt omdat we dat probleem nooit echt hebben bestudeerd.

Ze schreef een spookstudie waarin ze de implicatie verwijderde dat het een rol speelde bij miskramen. Ze zei dat de volledige formulering mogelijk de tumor in één van de onderzoeken had veroorzaakt. En ze was erbij betrokken dat bepaalde sterfgevallen door een onderzoek mogelijk verband hielden met de behandeling.

Ze hadden allemaal haar naam erop. Dus belde ik de producenten van The Doctors en zei ik: “raad eens? Ik heb Donna Farmer op heterdaad betrapt. ‘ En uiteindelijk nodigden ze je collega, Brent Wisner en ik, en één van je eisers uit voor de show, en we deden een heel uur op de nationale televisie om de Monsanto documenten bloot te leggen.