Relatie printertoner en genetische veranderingen

Nancy Lan Guo en haar team ontdekten dat een enkele dag blootstelling aan tonerdeeltjes voldoende was om de activiteit te verstoren van genen geassocieerd met metabolisme, immuunrespons en andere essentiële biologische processen in de rattenmodellen. Over het geheel genomen – rekening houdend met alle 21 dagen van blootstelling en testen – zagen de onderzoekers genomische veranderingen in verband met cardiovasculaire, neurologische en metabole stoornissen.

“Ik wil geen mensen alarmeren,” zei Guo, “maar speciale ventilatie- en blootstellingscontroles moeten worden geïnstalleerd in ruimtes waar laserprinters voor intensief gebruik worden gebruikt, omdat de concentratie van nanodeeltjes in de lucht vrijkomt tijdens het printen en kopiëren proces is sterk gecorreleerd met de drukactiviteiten.

Link