David Diamond – demonisering en misleiding in cholesterolonderzoek

In de afgelopen 60 jaar is er een gezamenlijke inspanning geleverd om verzadigde vetten, gevonden in dierlijke producten en tropische oliën, en cholesterol, in ons voedsel en bloed te demoniseren. Ondanks de gevestigde gezondheidsvoordelen van diëten die rijk zijn aan cholesterol en verzadigd vet, heeft gebrekkig, misleidend en bevooroordeeld onderzoek de mythe gecreëerd dat een vetarm, plantaardig dieet ideaal is voor een goede gezondheid.

Slecht uitgevoerd epidemiologisch onderzoek, Amerikaanse overheidsinterventie en verkeerde informatie door onderzoekers van hedendaagse levensstijl hebben bijgedragen aan de huidige staat van verwarring over voedingsinvloeden op de gezondheid. Het publiek moet zichzelf leren hoe ze hun dieet en cardiovasculaire gezondheid kunnen optimaliseren.

David M. Diamond is professor in de afdelingen Psychologie en Moleculaire Farmacologie en Fysiologie aan de Universiteit van Zuid-Florida en is een onderzoekscarrièreonderzoeker bij het Tampa Veterans Hospital, waar hij zijn onderzoeksprogramma heeft geleid naar posttraumatische stressstoornis (PTSS). en traumatisch hersenletsel (TBI). Hij was ook directeur van het USF Neuroscience Collaborative-programma en is fellow bij het American Institute of Stress en de International Stress and Behaviour Society.

Dr. Diamond heeft deelgenomen aan studieonderdelen en commissies van de federale overheid die onderzoek naar de neurobiologie van stress en geheugen evalueerden, en heeft meer dan 100 publicaties, recensies en boekhoofdstukken over de hersenen en het geheugen. Hij was lid van de redacties van talloze medische tijdschriften en ontving meer dan 25 jaar federaal gefinancierde steun voor zijn onderzoek.

In het afgelopen decennium heeft Dr. Diamond zijn onderzoeksprogramma uitgebreid met hart- en vaatziekten en voeding. Zijn controversieel onderzoek is een uitbreiding van een geavanceerd seminar dat hij leidt aan de Universiteit van Zuid-Florida getiteld “Myths and Deception in Medical Research”, dat de kritische evaluatie van methoden en belangenconflicten bij gezondheidsgerelateerd onderzoek benadrukt.

In de afgelopen jaren voegde hij controversiële artikelen over zijn dieet, cholesterol en statines toe aan zijn lijst met publicaties, waaronder een artikel dat werd gepubliceerd in het peer-reviewed medische tijdschrift “Expert Review of Clinical Pharmacology”, waarin de misleidende praktijken beschreven door onderzoekers die statines promoten voor de behandeling van hart- en vaatziekten. Dr. Diamond is uitgenodigd om zijn mythische ideeën over voeding en cholesterol te presenteren aan mensen en artsen op conferenties over voeding, cardiologie, obesitas en diabetes over de hele wereld.

https://www.youtube.com/watch?v=yX1vBA9bLNk