Senator eist documenten in onderzoek naar Johnson & Johnson babypoeder

Rep. Raja Krishnamoorthi, de voorzitter van de subcommissie economisch en consumentenbeleid heeft een brief gestuurd aan Johnson & Johnson’s voorzitter en CEO Alex Gorsky, waarin hij informatie eiste nadat hij meerdere uitnodigingen had geweigerd om openlijk te getuigen voor de Subcommissie tijdens de hoorzitting van 10 december.

“De subcommissie schrijft om documenten en informatie te vragen over recente openbare verklaringen van Johnson & Johnson die twijfel zaaien en de consument verwarring zaaien over de detectie van asbest door de Food and Drug Administration (FDA) in op talk gebaseerd Johnson & Johnson Baby Powder,” schreef voorzitter Krishnamoorthi.

Op 18 oktober 2019 kondigde de FDA aan dat het asbest in één partij Johnson & Johnson’s baby poeder had ontdekt en dat het bedrijf het product vrijwillig zou terugroepen. De aankondiging van de FDA leidde ertoe dat Johnson & Johnson bijna 33.000 flessen baby-poeder in de Verenigde Staten terughaalden.

RJ Lee Group (RJ Lee), een onafhankelijk contractlaboratorium ingehuurd door Johnson & Johnson om extra monsters te testen van dezelfde partij die wordt gebruikt in de onafhankelijke laboratoriumtest van de FDA, detecteerde ook asbest in monsters van op talk gebaseerd Johnson & Johnson Baby Powder. Het bedrijf trok deze positieve bevinding in en schreef het asbest toe aan de milieuvervuiling van een airconditioningseenheid.

Op 25 november 2019 heeft de FDA tijdens een briefing met personeel van de subcommissie bekendgemaakt dat zij bij haar normale testbevestiging laboratoria bij de Occupational Safety and Health Administration (OSHA) gebruikte om de testresultaten van AMA te bevestigen. FDA verklaarde ook dat het momenteel in het bezit is van de testresultaten van OSHA.

Voorzitter Krishnamoorthi eist de documenten uiterlijk op 24 december 2019.

Klik hier om de brief van vandaag te lezen.
https://oversight.house.gov/sites/democrats.oversight.house.gov/files/2019-12-10.RK%20to%20Gorsky-JandJ%20re%20Talc.pdf