FDA niet in staat valse rookclaims van fabrikanten e-sigaretten aan te pakken

De American Lung Association maakt zich grote zorgen over de toenemende snelheid van vapen en het falen van de Food and Drug Administration (FDA) om de valse rookclaims van fabrikanten van e-sigaretten aan te pakken.

De Food and Drug Administration heeft geen enkele e-sigaret gevonden die veilig en effectief is om rokers te helpen stoppen. Terwijl de e-sigarettenindustrie ten onrechte aan rokers vertelt dat overschakelen op hun producten veiliger is en hen kan helpen te stoppen, dringt de American Lung Association er bij de FDA op aan deze valse claims voor stoppen met roken te verwerpen en dringt er ook bij rokers op aan om te stoppen Schakelaar.”

Verkeerde informatie over e-sigaretten is ongebreideld en het gebruik ervan, vooral onder jongeren, is geworden wat de Amerikaanse chirurg-generaal een ‘epidemie’ heeft verklaard. E-sigaretten zijn tabaksproducten en de Lung Association is een leider in het helpen van mensen om te voorkomen dat ze stoppen met en gebruiken tabak voor decennia. Hier zijn enkele duidelijke feiten over e-sigaretten:

E-sigaretten zijn tabaksproducten. Geen enkel tabaksproduct is veilig en dat geldt ook voor e-sigaretten. Recente ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van vapen onderstrepen het feit dat vapen in feite schadelijk is. Overschakelen naar e-sigaretten betekent niet stoppen. Stoppen betekent het beëindigen van de verslaving aan nicotine, wat erg moeilijk kan zijn.

De FDA heeft geen e-sigaret gevonden die veilig en effectief is om rokers te helpen stoppen. Onderzoek toont aan dat e-sigaretten gevaarlijke metalen en giftige chemicaliën bevatten, waaronder propyleenglycol, zware metalen zoals nikkel, tin en lood, diacetyl (die een gevaarlijke longziekte kunnen veroorzaken die vaak ‘popcornlong’ wordt genoemd), acrolein (die onomkeerbare oorzaken heeft longziekte) en formaldehyde, waarvan bekend is dat het kanker veroorzaakt.

“Een van de grootste problemen met e-sigaretten is dat veel mensen zijn overgestapt op e-sigaretten geloven dat het hen zal helpen stoppen met tabaksproducten, wat het niet doet”, zegt Albert A Rizzo, MD, Chief Medical Officer van de Amerikaanse Lung Association. “Velen van hen worden dubbele gebruikers, wat betekent dat ze sigaretten roken wanneer ze kunnen en op andere momenten vapen gebruiken.

“E-sigaretten zijn niet veilig en effectief gebleken om rokers te helpen stoppen,” zei Dr. Rizzo. “Ze zijn ontworpen om mensen aan te spreken die iets naast een sigaret wilden gebruiken, of als aanvulling op een sigaret. In plaats van rokers te helpen stoppen, hebben e-sigaretten snel een nieuwe generatie gecreëerd die verslaafd is aan tabaksproducten door producten op de markt te brengen die kinderen aanspreken, inclusief gearomatiseerde producten zoals gummibeer, eenhoornbloed en kauwgom – zelfs appelsap. ”

E-sigaretten zijn nu het meest gebruikte tabaksproduct onder jongeren. Volgens een CDC-studie van 2018 is een van de belangrijkste redenen waarom tieners deze producten gebruiken, omdat de snoep- en fruitsmaken hen aanspreken.

Jarenlang heeft de American Lung Association er bij de FDA op aangedrongen om hard te werken aan deze onbewezen stoppen met roken claims van de e-sigarettenindustrie. Deze voortdurende claims hebben het voor rokers meer verwarrend gemaakt om te weten wat ze moeten doen als ze klaar zijn om te stoppen.

Bron: American Lung Association