De complexe kwestie van het verwijderen van kunststoffen uit de oceaan

Het Institute for Risk and Uncertainty van de Universiteit van Liverpool organiseert een driedaags symposium waarin wordt nagegaan hoe plastic uit de oceanen kan worden verwijderd en de mogelijke afwegingen tussen het verzamelen van plastic en het effect ervan op organismen in de oceaan kunnen worden onderzocht.

Leden van het publiek worden uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste dag van het symposium, dat experts van mariene biologie, oceanografie en milieugroeperingen samenbrengt om de complexe kwestie van de kwestie van kunststoffen in de oceaan te bespreken.

Sprekers op het openbare evenement zijn onder meer marinebioloog, Rebecca Helm van de Universiteit van North Carolina, die de keynote speech zal geven, en Lonneke Holierhoek van The Ocean Cleanup.

Onderzoekers en studenten worden uitgenodigd om deel te nemen aan het tweedaagse academische symposium dat zich zal concentreren op factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het ontwikkelen van een model om de impact van het verwijderen van kunststoffen op verschillende soorten te beoordelen. Het zal ook workshops in “hackathon” -stijl omvatten, waar bezoekers modellen zullen ontwikkelen en testen om scenario’s voor het opruimen van oceaanplastics op te lossen.

Scott Ferson, directeur van het Institute for Risk and Uncertainty, zei: Dit evenement brengt onderzoekers uit verschillende disciplines en organisaties samen om na te denken over de complexe kwestie van het opruimen van kunststoffen uit de oceanen. Plastic in de oceaan veroorzaakt vervuiling, maar de verwijdering ervan geeft ook risico’s en milieuproblemen. Het doel van de academische workshops is om een ​​kwantitatieve benadering te gebruiken om de vraag te beantwoorden hoe de voordelen van plasticverwijdering zich verhouden tot de potentiële risico’s voor oceaanorganismen. ”

Het Ocean Clean-up Symposium vindt plaats van 17 tot 19 december 2019 in het Muspratt Lecture Theatre in het Chadwick Building (gebruik de zuidelijke ingang) aan de Unviersity van Liverpool