Artsen in Nieuw Zeeland willen einde aan zelfcontrole voedingsindustrie

Ziekenhuisartsen roepen dringend de minister van volksgezondheid in Nieuw Zeeland op een besluit terug te draaien waardoor de voedingsindustrie zelfregulerende inspanningen om zwaarlijvigheid aan te pakken regelt en zegt dat het in strijd is met het welzijnsbudget van de overheid.

Afgevaardigden op de jaarlijkse conferentie van de Association of Salaried Medical Specialists hebben overweldigend een resolutie aangenomen waarin staat: “De vereniging verafschuwt het falen van de minister van Volksgezondheid om de voedingsindustrie te reguleren en roept hem op om onmiddellijk voorschriften goed te keuren die cariës en obesitas en hun levenslange schade aan de gezondheid van Nieuw-Zeelanders zullen voorkomen”.

De resolutie werd voorgesteld door twee voormalige ASMS-presidenten, dr. David Galler en dr. Jeff Brown, na diepe teleurstelling over de recente beslissing van David Clark, waardoor de voedselindustrie zelfregulerende maatregelen kan nemen om de zwaarlijvigheidsepidemie te bestrijden.

De artsen zeggen: “Elke dag op het werk worden we geconfronteerd met de impact van obesitas en de complicaties ervan op individuele patiënten, hun families, de gemeenschappen die we dienen en op ons gezondheidssysteem. Op elk niveau is het overweldigend, wat bijdraagt ​​aan een enorme werklast voor onze gezondheidswerkers en uitgebreide gezondheidsdiensten, terwijl het enorme menselijke en sociale kosten met zich meebrengt die uiteindelijk ons ​​potentieel als natie beperken ”.

Volgens de Health Coalition heeft Aotearoa Nieuw-Zeeland het op twee na hoogste percentage obesitas binnen de OESO, dat onlosmakelijk verbonden is met ongezonde voeding vol ultraverwerkt voedsel en suikerhoudende dranken. Drs Galler en Brown zeggen dat er voldoende bewijs is dat zelfregulering in het verleden niet heeft gewerkt.

“We vertrouwen niet op zelfregulering als het gaat om alcohol, tabak, verkeersveiligheid en wapenbeheersing, die allemaal van invloed zijn op onze gezondheid en welzijn, en een belasting van de middelen van de samenleving zijn. Integendeel, er is steeds meer bewijs dat regulering als onderdeel van een bredere primaire preventiestrategie effectief is in het verminderen van obesitas en de impact ervan op de samenleving ”.

Ze voegen eraan toe dat de aanpak van de overheid de gezondheidssector heeft verrast.

“We worstelen nog steeds als gevolg van een decennium van onderfinanciering van gezondheidsdiensten door de vorige nationale regering, die geen realistisch begrip leek te hebben van het concept van welzijn en weinig praktisch belang bij het afstemmen van hun sociaal beleid om het te bevorderen en te creëren.

Het is duidelijk dat met de aankondiging van de welzijnsbegroting deze regering aangaf dat het anders was en inderdaad de problemen kreeg ”, zeggen ze. “Daarom vinden we, samen met deskundigen in het veld, gezondheidswerkers en burgers, de recente aankondiging van de minister om te vertrouwen op de zelfregulering van de voedingsindustrie om dit probleem aan te pakken, teleurstellend en ontmoedigend. Het bedreigt de duurzaamheid van onze openbare gezondheidszorg en het welzijn van toekomstige generaties ”.

ASMS heeft David Clark geschreven om hem aan te moedigen zijn beslissing terug te draaien, deskundigen in het veld te raadplegen en regelgeving op te nemen met een initiële focus om kinderen te beschermen tegen roofzuchtige reclame, als onderdeel van een bredere primaire preventiestrategie om obesitas en de impact ervan te verminderen. op de maatschappij.

Link