BP olieramp veroorzaakte $ 17.2 miljard schade aan natuurlijke hulpbronnen


De zes jaar durende studie is de allereerste financiële beoordeling van het effect van de lekkage’s.

VIRGINIA TECH

Na zes jaar onderzoek naar de gevolgen van de grootste olieramp in de Amerikaanse geschiedenis door de 2010 Deepwater Horizon, stellen de wetenschappers dat de schade aan het milieu $ 17.2 miljard bedraagt. Dit is de eerste complete financiële beoordeling van de schade aan natuurlijke hulpbronnen veroorzaakt door de lek van 500 miljoen liter olie.

"Dit is het bewijs dat onze natuurlijke hulpbronnen een enorme monetaire waarde hebben voor de inwoners van de Verenigde Staten die de Golf bezoeken en voor degenen die gewoon ervoor zorgen dat deze waardevolle hulpbron niet wordt beschadigd", zegt Kevin Boyle, professor in de landbouw en toegepaste economische wetenschappen aan de Virginia Tech College of Agriculture and Life Science. De bevindingen van de studie zijn gepubliceerd in het nummer van Science van vrijdag 21 april.

De wetenschappers ontwikkelden een onderzoek om de dollarwaarde te bepalen van de beschadiging aan natuurlijke hulpbronnen door BP Deepwater gebaseerd op de bereidheid van de bevolking om te betalen voor maatregelen die dergelijke catastrofen kunnen voorkomen. Beschadigde stranden, moerassen, dieren, vissen en koraal werden opgenomen in de berekening.

Bovenop het inschatten van de gevolgen van de lekkage, vertegenwoordigt het berekend bedrag de kosten om het publiek te beschermen tegen dergelijke schade in de toekomst.

In mei 2010, een maand na de lekkage, gaf de Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration opdracht aan een groep van 18 onderzoekers om de dollarwaarde te berekenen van de schade aan de natuurlijke hulpbronnen.

Om de waarde van de Gulf Coast in te schatten, creëerden de onderzoekers een scenario dat de mensen vertelde dat ze een rol kunnen spelen bij het verminderen van dergelijke schade in de toekomst door effectief bij te dragen aan een preventieprogramma.

De uiteindelijke analyse toonde aan dat een gemiddeld huishouden bereid was om $ 153 betalen voor een preventieprogramma. Dit werd vermenigvuldigd met het aantal huishoudens in de steekproef wat leidde tot de $ 17.2 miljard.

"De resultaten waren een openbaring van de waardering die de mensen hebben voor de mariene hulpbronnen en zijn ecosystemen", zegt Boyle. "En zelfs zinvoller omdat aanvullende analyse de legitimiteit bewees van de vaak bekritiseerde winst door milieubronnen.”

Het projectteam stuurde de enquete aan een brede groep van Amerikaanse volwassenen over het hele land wat drie jaar in beslag nam. De eerste ronde gebeurde van persoon tot persoon met getrainde interviewers, terwijl de overige enquêtes via e-mail werden georganiseerd.

Deelnemers aan het onderzoek werden in kennis gesteld van de toestand in de Golf van Mexico voor en na de ramp en van de oorzaak van de ramp. Vervolgens werd hen verteld over een preventieprogramma die kon worden beschouwd als een 100 procent effectieve verzekering tegen toekomstige schade binnen de 15 jaar. Met deze informatie werden de deelnemers gevraagd om te stemmen voor of tegen het programma, dat een eenmalige belasting zou opleggen aan hun huishouden.

"Onze schatting kan beleidsmakers en de olie-industrie begeleiden bij het bepalen van niet alleen de kost van de restauratie van de gevolgen van de huidige ramp maar ook van de investering ter voorkoming van dergelijke schade door toekomstige olierampen", aldus Boyle . "Mensen waarderen onze natuurlijke hulpbronnen, dus loont het de moeite om personeel en maatregelen in te zetten als preventie voor toekomstige rampen.”

Vertaling: Andre Teirlinck


Naar het overige nieuws en artikelen van vandaag


Omega 3 algen

Multivitamine

Spirulina

Probiotica