Geluksgevoel kan fysieke gezondheid be´nvloeden

WILEY (source for health sciences/medical content)

Een nieuwe review toont aan dat subjectief welzijn - factoren zoals levensstevredenheid en genieten van het leven - de fysieke gezondheid kan be´nvloeden. De onderzoekers van de review onderzochten ook waarom dit het geval is en omstandigheden waaronder dit het meest waarschijnlijk is.

Subjectief welzijn heeft effecten op de lichamelijke gezondheid be´nvloeden door middel van gezond gedrag, evenals via de immuun- en cardiovasculaire systemen. Hoewel wetenschappers nog steeds onderzoeken en debatteren over de vraag wanneer geluk het meest invloed heeft op de gezondheid, staat het inmiddels buiten kijf dat het dat kan.

Met meer onderzoek kan het weldra informatief zijn voor clinici zijn om individueel subjectief welzijn te bevragen, op dezelfde manier als men momenteel andere factoren monitort. Individuen doen er goed aan ook verantwoordelijkheid te nemen voor hun gezondheid door gelukkige mentale gewoontes te ontwikkelen.

"We moeten nu de conclusie, dat gelukkige mensen gezonder zijn en langer leven, en dat chronische ongelukkigheid een echte gezondheidsrisico kan zijn, heel erg serieus nemen De gevoelens van welzijn van mensen voegen zich bij andere bekende gezondheidsfactoren, zoals niet roken en bewegen, " aldus Prof. Ed Diener, mede-auteur van het artikel in ĹToegepaste Psychologie: Gezondheid en Welzijnĺ. "Uitkomsten van studies tonen aan dat onze gelukniveaus, in tegenstelling tot stress en depressie, onze cardiovasculaire gezondheid kan be´nvloeden, ons immuunsysteem te kan versterken om ziekte te bestrijden en ons vermogen om te genezen van verwondingen kan vergroten."

Vertaling: Frits Suntjens


Naar het overige nieuws en artikelen van vandaag


Omega 3 algen

Multivitamine

Spirulina

Probiotica