Kalium van dr Eric Berg


Vandaag gaat het filmpje over kalium. En hoe dit de spiermassa in stand houdt en lichaamsvet reduceert. Het gaat hierom, elke gram prote´ne die we nemen heeft een 2,6 Mill equivalent aan kalium nodig. Dit betekend dat zonder kalium je lichaam niet in staat is om prote´ne en aminozuren vast te houden.

Het is ook de reden waarom mensen atrofie krijgen met name de diabetici, deze mensen hebben insulineresistentie en door deze resistentie is het lichaam niet (goed) in staat om kalium op te nemen. Dus daar gaan je prote´nen en daar gaan je aminozuren! Daarom is kalium zo belangrijk in het behouden van de spiermassa en het voorkomen van atrofie.

Elk glucosemolecuul heeft een ion aan kalium nodig. In andere videoĺs praat ik over het reduceren van glucose, maar het lichaam heeft wel een magazijn van glucose nodig in de vorm van glycogeen. Met name glycogeen die je lichaam nodig heeft tussen de hoofdmaaltijden in. Je lichaam heeft geen suiker nodig om glucose aan te maken, dit doet je lichaam in feite met alles wat je eet, je lichaam zal dit opslaan in een magazijn voor het geval je het nodig hebt.

Je hersenen draaien op een klein portie van glucose (ongeacht hoeveel ketonen je gebruikt) vanuit de lever die dit aanmaakt. Je lichaam heeft kalium nodig om deze suikervorm als glycogeen op te kunnen slaan. Je lichaam heeft glycogeen nodig om glucose op te kunnen slaan. Als je niet genoeg kalium hebt, raad eens wat, dan sla je de suiker ook niet op, dan wordt dit opgeslagen als lichaamsvet!

Mensen die genoeg kalium binnen krijgen zullen dus afvallen en aan spierbehoud werken. Ik breng dit onderwerp naar voren omdat het zo belangrijk is. Je hebt dus heel veel kalium nodig en wellicht dat je dit al wist. Een niet gestrest lichaam heeft 47000 mgr nodig. Dus als je stress hebt en je hebt atrofie en vele andere lichaamsproblemen, zoals diabetisch dan heeft je lichaam waarschijnlijk 5000 tot 6000 mgr nodig. Je kunt het tot je nemen via groenten bijvoorbeeld. Je hebt in dat geval 7 tot 10 x 125 gram groente nodig op een dag.

Normaal: 4000 mg per dag.

Vertaling: Stella


Naar het overige nieuws en artikelen van vandaag


Omega 3 algen

Multivitamine

Spirulina

Probiotica