Egocentrisme - Column Pauline Laumans


Het ego is een enorm blok aan ons been als we verder willen komen op de weg van bewustwording.

We zullen allemaal ons ego (centrisme) los moeten laten en inzicht moeten leren krijgen in wie wij zelf zijn en wie de ander is. Inzicht en begrip hebben.

Helaas zien we vaak veel egocentrisme om ons heen.  Een voorbeeld.

Ouders die een kind krijgen maar vervolgens geen rekening willen houden met het kind. Een kind heeft bepaalde behoeften maar de ouders zijn slecht bezig met hun eigen behoeftes.

Zoals telefoneren, televisie kijken, praten met de visite, op visite gaan. En het kind dat moet mee terwijl het eigenlijk in bed hoort te liggen, het kind krijgt op onregelmatige tijden eten, het kind krijgt geen aandacht als het die nodig heeft.

Het gevolg is dat het kind meer moet doen om de gewenste aandacht te krijgen en dus harder gaat zeuren of huilen met als gevolg straf of wat ik laatst zag dat er in de wang werd geknepen en toen omgedraaid.

Kleine kinderen tot drie jaar hebben s middags behoefte aan een middagslaapje en hebben geen behoefte aan een ouder die nog met hen door de stad zeult. En s avonds moeten de kinderen op tijd naar bed omdat ze meer slaapbehoefte hebben dan volwassenen.

Als ze de nachtrust niet krijgen dan groeien ze minder goed, kunnen ze mentaal en emotioneel minder goed mee en worden cognitieve prestaties minder. Bekend is dat de slaap voor middernacht van hogere kwaliteit is dan in de vroege ochtend.

Dat alles doen ouders die geen rekening met hun kinderen willen houden. Je ziet het voornamelijk bij mensen die zelf ook al minder ontwikkeld zijn en die tegenwoordig flink vertegenwoordigd zijn. Het hypocriete is dat ze zeggen alles voor hun kind over te hebben.

Dat hun kind heilig is. En oh jee als je er iets van zegt.

Ja, ze zeggen het een maar helaas doen ze het andere. Het gevolg is verdere degeneratie en meer macho mensen.


Naar het overige nieuws en artikelen van vandaag


Omega 3 algen

Multivitamine

Spirulina

Probiotica