Het zoveelste vergif dat over de bijenvolken wordt uitgestort


Beste Ron,

Dit bericht kregen de leden van de Nederlandse Bijen Vereniging toegezonden van Bayer!

Het zoveelste vergif dat over de bijenvolken wordt uitgestort om de Varroa te bestrijden,met als resultaat dat de Varroamijten vanwege resistentie alleen maar sterker worden en de bijenvolken zwakker!De werkzame stof, flumethrine, zit ook in vlooienhalsbanden!

Indertijd had mijn hond een slechte vacht doordat het bindweefsel het vergif (vermoedelijk flumethrine) niet afvoerde! Ik ben al 45 jaar imker en al lang gebruik ik geen middelen meer om de Varroa te bestrijden!

Ik probeer de volken zo sterk mogelijk te maken door de natuurlijke ontwikkeling zoveel mogelijk te aktiveren;met als resultaat dat ik jarenlang geen wintersterfte heb!

Hartelijke groet van Jan de Jong

 

De brief van Bayer:

Beste bestuurslid-imker,

Hierbij meld ik u dat Bayer vanaf medio juli een nieuw diergeneesmiddel tegen de varroamijt in Nederland in de handel zal brengen: PolyVar Yellow (werkzame stof: flumethrine).

Met PolyVar Yellow bestrijdt u niet enkel de mijten in de bijenkast, maar ook de insleep van mijten via rovende bijen wordt gedurende het hele najaar voorkomen. Immers, het unieke aan PolyVar Yellow is dat het een strip betreft met gaten, die u niet in de kast maar aan de ingang van de bijenkast aanbrengt. Duitse onderzoekers vonden een insleep tot 1.000 nieuwe mijten op 3 dagen tijd in een bijenkast.

De advies imkersprijs bedraagt 35 EUR voor een doosje van 10 strips. Een doorsnee bijenkast vereist 2 strips. Het diergeneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar bij zowel uw dierenarts als on-line.

Hierbij verzoek ik u vriendelijk om de leden van uw afdeling te informeren over dit nieuwe middel, dat de insleep van mijten door rovende bijen kan voorkomen. Ik bied u hiervoor 2 mogelijkheden aan:

1) Gedrukte folders (zie pdf): stuur mij een email terug met het aantal en het afleveradres en ik stuur ze u meteen na.

2) Bericht voor een Nieuwsbrief: in bijlage tekst en foto.

Heeft u nog andere wensen om dit nieuwe middel bij de leden van uw afdeling kenbaar te maken, stuur mij een emailtje terug.

Met vriendelijke groeten,

Dierenarts Dominique Gevaert
Marketing Manager Farm Animal Products Benelux


Naar het overige nieuws en artikelen van vandaag


Omega 3 algen

Multivitamine

Spirulina

Probiotica