Groot onderzoek naar acupunctuur bij allergische astma


MARY ANN LIEBERT, INC./GENETIC ENGINEERING NEWS

Tijdens een groot gerandomiseerd gecontroleerd, pragmatisch onderzoek waarbij 1445 patiënten met allergische astma betrokken zijn, bleek dat een integratieve medicijnbenadering waarbij acupunctuur wordt toegevoegd aan routinezorg, aangetoond verbeteringen in zowel de kwaliteit van het leven als lichamelijke en geestelijke gezondheid betekent. De succesvolle resultaten, gemeld na 3 maanden van behandeling en onderhoud door de 6 maanden daaropvolgend, zijn beschreven in Journal of Alternative and Complementary Medicine (JACM), a Peer-reviewed publicatie van Mary Ann Liebert, Inc., uitgevers. Het artikel is gratis beschikbaar op de JACM website tot 3 juni 2017.

In het artikel getiteld "Acupunctuur bij patiënten met allergisch astma: A Randomized Pragmatic Trial", Benno Brinkhaus, MD, en medeauteurs van Charité Universitätsmedizin Berlijn, Universität Freiburg Duitsland, universitair Ziekenhuis Zürich en Universiteit van Zürich Zwitserland, starten deze studie als onderdeel van een overheidsbeoordeling van acupunctuur als behandelmethode. Patiënten in de ‘actieve groep’ kregen gemiddeld 15 acupunctuursessies tijdens de eerste 3 maanden van de proef en geen acupunctuur tussen de derde en zesde maand. Als een pragmatisch proef, die de werkelijke situatie in de wereld weerspiegelt, kreeg een meerderheid (70%) slechts 5-10 sessies.

"Deze pragmatische proef - bedoeld om beleidsmakers te informeren – geeft de dubbele boodschap van meer patiëntgerichte voordelen, en op hetzelfde moment ook een verrassend laag aantal behandelingen dat zou worden vereist", aldus JACM Editor-in-Chief John Weeks, Johnweeks-integrator.com, Seattle, WA. "Gezien de uitdagingen die aan individuen met symptomen van allergische rhinitis gepresenteerd worden, zou men kunnen aannemen dat als in de resultaten de productiviteitsmarkers waren meegenomen, de voordelen van het protocol nog positiever zouden zijn geweest voor de interventie."

Vertaling: Gea Weel


Naar het overige nieuws en artikelen van vandaag


Omega 3 algen

Multivitamine

Spirulina

Probiotica