Loma Linda University onderzoekers vinden koppelingen tussen maaltijd frequentie en BMI

Onderzoekers vinden nieuwe informatie over hoe het timen van de maaltijden gevolgen heeft op het voorspellen van gewichtstoename of verlies.

LOMA LINDA UNIVERSITY ADVENTIST HEALTH SCIENCE CENTRE

Een studie door onderzoekers van de Loma Linda University School of Public Health en de Tsjechische Republiek heeft uitgewezen dat timing en frequentie van maaltijden een rol spelen bij het voorspellen van gewichtsverlies of toename.

Met de informatie verzameld van meer dan 50.000 deelnemers in de Adventist Health Study-2 (AHS-2), ontdekten de onderzoekers vier factoren die verband houden met een daling van de body mass index: alleen één of twee maaltijden per dag; vasten tijdens de nacht voor 18 uur; ontbijt eten in plaats van het over te slaan; en ontbijt of lunch de grootste maaltijd van de dag maken. Ontbijt als grootste maaltijd leverde meer significante afname in BMI op dan lunch.

De twee factoren die in verband zijn gebracht met hogere BMI waren meer dan drie maaltijden per dag - de snacks werden als extra maaltijden gerekend - en het avondeten als grootste maaltijd.

Als een praktische gewichtsbeheersstrategie, Hana Kahleova, MD, PhD, raadt aan om ontbijt en lunch te eten, avondeten te halen, snacks te vermijden, ontbijt de grootste maaltijd van de dag en vasten voor de nacht voor 18 uur. Een postdoctorale onderzoek bij LLUSPH werd bij de studie uitgevoerd, Kahleova is nu directeur van klinisch onderzoek voor de Physicians Committee for Responsible Medicine in Washington, DC, en is momenteel met sabbatical bij het Institute for Clinical and Experimental Medicine in Praag, Tsjechië, als postdoctoraal onderzoeksmedewerker en diabetes arts adviseur.

Kahleova zegt dat de bevindingen een oud voedingswaarde bevestigen: "Eet ontbijt als een koning, lunch als een prins en diner als een bedelaar. '

Getiteld "Meal frequency and timing are associated with Body Mass Index in the Adventist Health Study-2", de studie werd mede geschreven door Gary Fraser, MBChB, PhD, een professor aan de LLU Scholen voor Geneeskunde en Volksgezondheid, en directeur van AHS-2. Het werd gepubliceerd als een online voorschot op 12 juli en zal verschijnen in de september 2017 editie van The Journal of Nutrition.

Fraser zei dat ongeacht het maaltijdpatroon, er gemiddeld een toename van gewichtstoename was jaar na jaar tot deelnemers de leeftijd bereiken van 60. Na de leeftijd van 60 jaar hebben de meeste deelnemers elk jaar een gewichtsverlies ondergaan.

"Vóór de leeftijd van 60 jaar, hadden calorieën eerder in de dag minder gewichtstoename tot gevolg, "zei Fraser en voegt daaraan toe dat na 60 jaar hetzelfde gedrag geneigd is om een groter gewichtsverlies te produceren dan gemiddeld. "Over decennia, zou het totale effect heel belangrijk zijn. "

Het team gebruikte een techniek genaamd lineaire regressie analyse en ze hebben hun bevindingen aangepast om demografische en levensstijlfactoren uit te sluiten die de resultaten kan schaden.

Vertaling: Gea Weel


Naar het overige nieuws en artikelen van vandaag


Omega 3 algen

Multivitamine

Spirulina

Probiotica