9/11 overlevenden kunnen jaren later verhoogd risico hebben op hart- en longaandoeningen

BioMed Central

Mensen die werden blootgesteld aan de stofwolk of langdurige lichamelijke letsels hadden opgelopen tijdens de terreuraanslagen op het World Trade Center op 11 september 2001 hebben op lange termijn een verhoogd risico op astma, andere aandoeningen van de luchtwegen en hartaanval, volgens een studie gepubliceerd in het open access tijdschrift Injury Epidemiology.

Onderzoekers van het ministerie van Volksgezondheid en Mental Hygiene Association van de stad New York onderzochten het verband tussen lichamelijk letsel of acute blootstelling aan de stofwolk op de ochtend van 11 september 2001, en chronische ziekte tot 10 tot 11 jaar later (2010-2012).

Auteur Dr. Robert Brackbill zei: "Onze bevindingen tonen aan dat intensieve blootstelling gedurende één enkele dag - de eerste dag van de ramp - aanzienlijke bijdrage levert tot het risico op het ontwikkelen van een chronische aandoening. Medische opvolging van de mensen die aanwezig waren in de omgeving van het World Trade Center op 11 september wordt door medische dienstverleners aangeraden voor de toekomst. "

De onderzoekers vonden dat een aantal verwondingen zoals botbreuken, hoofdwonden, of verstuikingen, opgelopen op 11 september 2001 aanleiding geeft tot een verhoogd risico op angina of een hartaanval. het risico op angina pectoris of een hartaanval verhoogt met elke extra letsel. Blootstelling aan stof, PTSS, reddingswerker zijnde, en actueel roken werden in verband gebracht met een hoger risico op niet-neoplastische longziekte (longaandoening zonder tumoren) terwijl de blootstelling aan stof werd geassocieerd met een verhoogd risico op astma. Geen van deze risicofactoren gaven een hoger risico op diabetes.

Van de 8,701 mensen die deelnamen aan dit onderzoek, waren 41% intensief blootgesteld geweest aan de stofwolk, 10% hadden één enkele verwonding, 2% hadden twee soorten verwondingen en 1% had er drie of meer. De onderzoekers vonden 92 gevallen van hart- en vaatziekten, 327 nieuwe gevallen van diabetes, 308 gevallen van astma en 297 met non-neoplastische longziekte De 7503 werknemers, 249 reddingswerkers, 131 818 bewoners en voorbijgangers waren het zwaarst blootgesteld geweest.

Om de lange termijn gevolgen voor de gezondheid te onderzoeken gebruikten de auteurs gegevens van het WTC Health Registry cohort. Het WTC Health Registry bewaakt de lichamelijke en geestelijke gezondheid van 71431 personen die de aanslagen van 9/11 hadden meegemaakt. Het bevat databestanden van drie perioden: 2003-2004, 2006-2007 en 2011-2012.

Gebrek aan specifieke informatie over de ernst, de locatie en de behandeling van de blessures, evenals van de omstandigheden waaronder ze voorkwamen betekende dat het aantal types verwondingen werd gebruikt als een benaderde maat voor de ernst van de verwondingen. Echter, vorige onderzoek heeft aangetoond dat meer dan één type letsel in verband wordt gebracht met een verhoogd risico op overlijden en langser verblijf in het ziekenhuis, volgens de auteur.

Vertaling: Andre Teirlinck


Naar het overige nieuws en artikelen van vandaag


Omega 3 algen

Multivitamine

Spirulina

Probiotica