Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu


Zoethoutthee veroorzaakt hypertensieve crisis bij patiënt

Zoethoutthee, een populaire kruidenthee, is niet zonder risico’s, zoals een studie rondom een man die in het ziekenhuis opgenomen werd voor hoge bloeddruk, laat zien volgens het CMAJ (Canadian Medical Association Journal).
“Excessieve hoeveelheden van sommige plantaardige producten kunnen schadelijke bijwerkingen hebben”, aldus Dr. Jean-Pierre Falet, Department of Neurology, Mc Gill University, Montreal, Quebec.

“Producten die zoethoutwortelextract bevatten kunnen de bloeddruk verhogen, vasthouden van water bevorderen, en kaliumniveaus verlagen, wanneer ze overmatig geconsumeerd worden”.

De 84-jarige man bezocht de spoedhulp voor een noodgeval betreffende hoge bloeddruk klachten die, zo bleek, geďnitieerd waren door het consumeren van zelfgemaakte thee van zoethoutwortel. Zijn bloeddruk was ernstig verhoogd, en hij leed aan hoofdpijn, lichtgevoeligheid , pijn op de borst, moeheid en vochtophoping in de kuiten. Na opname in het ziekenhuis en behandeling, vertelde de patiënt, die een geschiedenis met hoge bloeddruk had, aan de artsen, dat hij voorafgaand, twee weken lang dagelijks 1 tot 2 glazen had gedronken van een zelfgemaakte zoethoutwortelextract-thee, ‘erk sous’ genaamd.

Zouthoutthee is populair n het Midden-Oosten en delen van Europa, en erk sous is vooral populair in Egypte tijdens de Ramadan. “Gezien de multiculturele populatie in Canada, zouden artsen moeten overwegen om te screenen op de inname van zoethoutwortel bij patiënten die problemen hebben met hun bloeddruk”, aldus DR Falet.

Vertaling: Arnoud

Juni 2019


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.

 

 

 

 

Informatie


Maandag - Vrijdag
9.00 - 13.00 uur

0346-330038
Of per email:
info @ ugamedia.com
 

 Leefbewust winkel