Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu

Wedloop naar het einde deel 2

Nederlanders kijken massaal met blik van geldhonger

Ik heb het niet over mensen die aan het kortste eind zitten en niet weten hoe ze rond moeten komen.

Nee, ik heb het over mensen die een baan hebben en alleen maar bezig zijn met geld, geld GELD!

Hun geldhonger is te zien als ze aan het werk zijn. Bijvoorbeeld een tuin opknappen of een voorjaarsbeurt geven voor een ander dan is hun antwoord snoeien, bomen rooien, tuin veranderen, andere planten etc. want dat is kassa! Maar voor de planten en de dieren in die tuin is dat funest en dus ook voor biodiversiteit.

Ook heb ik het over mensen die met hun drugslaboratoria of weetplantages hun omgeving onveilig maken en hun afval bij een ander over de schutting te gooien en de maatschappij (u dus) op laten draaien voor de kosten van deze zeer schadelijke stoffen terwijl zij miljoenen per jaar verdienen.

Een ander voorbeeld zijn projectontwikkelaars. Handige jongens die grond aankopen om dit even later voor het meervoudige aan gemeenten of provincie te verkopen voor bijvoorbeeld huizen. U raadt het al u betaald de hoofdprijs voor de grond in Nederland.

Wat is er mis met deze mensen dat ze over de hoofden en ruggen van anderen excessief (meer dan x keer dan het minimumloon) veel geld verdienen?

Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en gemeentes lessen hun geldhonger door bomen te kappen of onnodig te snoeien omdat het hout als biobrandstof geld oplevert terwijl een ieder weet dat groen de CO2 opneemt, ons zuurstof geeft en huisvesting is voor dieren dus goed voor biodiversiteit, rust en ontspanning, ons immuunsysteem versterken enz. enz. En aan de andere kant geeft de overheid miljoenen uit aan mensen die moeten bedenken wat te doen met de bedreiging van zoveel CO2 of hoe ze in wijken de geestelijke rust kunnen handhaven.

Gemeente of provincies zadelen de burgers op met inzameling van afval omdat zij een contract hebben afgesloten met een afvalverwerker en er aan verdienen als er genoeg wordt ingezameld. Wurgcontracten. Afval wordt daardoor slecht gescheiden (te moeilijk voor 99,5% van de burgers). Terwijl scheiden aan het einde betere resultaten oplevert. De burger vervuilt het klimaat door het naast te bak te gooien, of ernaar toe te rijden. Burger betaalt de hoofdprijs.

Of wat denkt u van het alweer veranderen van een straat (breder of juist smaller of alweer iets in de ondergrond) of dat grote nieuwe extravagante megalomane gebouw dat er moet komen vanwege de eer van die burgemeester of wethouder? En ja, dat moet betaalt worden met huizenbouw. Daardoor zijn huizen in Nederland erg duur en dicht op elkaar gestapeld.

Overheid stimuleert kleine (stads) auto’s. Maar als u daarmee buiten de stad op de weg gaat rijden worden ze levensgevaarlijk vanwege hun geringe capaciteit en wegligging. En ze zijn snel stuk en vervuilen daardoor meer dan een grote auto. De overheid laat u voor de kosten opdraaien van het alweer een auto moeten aanschaffen en extra te betalen voor het milieu.

Met andere woorden u betaalt in Nederland teveel voor allerlei zaken door de schone schijn op te houden van het bestuur dat u hebt gekozen, maar die feitelijk alleen werken voor een mooi CV voor henzelf. Daar heeft de burger, de maatschappij niets aan maar deze vaak falende of overbodige acties (u betaalt 2x) kosten Nederland miljarden per jaar. Daardoor moet o.a. onderwijs, zorg, veiligheid en het leger zwaar bezuinigen zodat ze feitelijk vaak maar half werk kunnen afleveren.

Wat missen al deze personen, ambtenaren en politici dat ze zo handelen en anderen voor hun wanbeleid laten betalen of de leefomgeving ontgroenen en dier onvriendelijk maken terwijl ze het hoogst woord hebben over biodiversiteit, noodzaak insecten, schonere lucht, water en klimaatbeheersing en gevaren voor oorlog?

Pauline Laumans
Holistisch Therapeut
0618541278


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.