Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu


Water drinken kan bijdragen aan de levensduur

Het drinken van water in plaats van suikerhoudende dranken is een gezonde
keuze die kan bijdragen aan de levensduur," zei Vasanti Malik, Sc.D., hoofdauteur op de krant en een onderzoekwetenschapper bij de afdeling
Voeding in de Harvard T.H. Chan School of Public Health in Boston,
Massachusetts.

"Dieetdrank kan worden gebruikt om frequente consumenten van suikerhoudende dranken te helpen hun consumptie terug te dringen, maar water is de beste en gezondste keuze."

Hoewel mensen in het afgelopen decennium minder suikerhoudende dranken in de Verenigde Staten hebben gedronken, vertegenwoordigen frisdrank en andere gezoete dranken nog steeds de grootste bron van toegevoegde suikers in het Amerikaanse dieet en neemt hun consumptie overal ter wereld toe.

Er is veel aandacht besteed aan een mogelijk verband tussen frisdrank,
gewichtstoename en gezondheidsproblemen in verband met gewichtstoename zoals hart- en vaatziekten en diabetes. Maar weinig studies hebben onderzocht of suiker gezoete dranken of kunstmatig gezoete dranken kunnen worden gekoppeld aan sterfte.

In de huidige studie werden gegevens gebruikt uit twee grootschalige
meerjarige onderzoeken om dat te doen. Onderzoekers onderzochten gegevens van 37.716 mannen in de vervolgstudie Health Professionals en 80.647 vrouwen in de Nurses 'Health Study. Ze controleerden voor andere voedingsfactoren, lichaamsbeweging en body mass index zodat elk gemeten effect onafhankelijk kon worden gekoppeld aan suiker gezoete dranken. Het onderzocht ook het verband tussen het drinken van kunstmatig gezoete dranken en de dood.

De American Heart Association heeft onlangs een wetenschappelijk advies over
kunstmatig gezoete dranken uitgebracht, dat concludeert dat voor volwassenen
die gewoonlijk hoge consumenten van suikerhoudende dranken zijn, caloriearme
gezoete dranken (kunstmatig gezoet) een nuttige vervangingsstrategie kunnen
zijn om de inname van suikerhoudende dranken te verminderen. Deze aanpak kan met name nuttig zijn voor personen die gewend zijn aan een zoet smakende
drank terwijl ze overgaan op water.

Vertaling: Pieter Tau


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.