Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu


Nieuwe samenstelling die antibiotica resistente superbugs doodt

UNIVERSITEIT VAN SHEFFIELD

Een nieuwe samenstelling ontwikkeld door experts van de University of Sheffield heeft tijdens tests antibiotica resistente gram negatieve bacteriŽn gedood, waaronder E. coli.

Nieuwe behandelingen tegen gram negatieve bacteriŽn zijn essentieel omdat ze snel immuun worden tegen de huidige medicijnen.

AntimicrobiŽle resistentie is elk jaar al verantwoordelijk voor 25.000 doden in de EU. Het onderzoek zou de weg kunnen banen voor een nieuwe behandeling van levensbedreigende superbacteriŽn

Een nieuw bestanddeel dat antibacteriŽle resistente superbacteriŽn visualiseert en doodt is ontdekt door wetenschappers van de Universiteit van Sheffield en Rutherford Appleton Laboratory (RAL).

Promovendus Kirsty Smitten van het team, geleid door professor Jim Thomas, van de universiteit van Sheffield's Department of Chemistry, testte nieuwe ontwikkelde verbindingen op antibiotica resistent gram negatief bacteriŽn, inclusief pathogene E. coli.

Gram negatieve bacteriestammen kunnen infecties veroorzaken, waaronder pneumonie, urineweg- en bloedbaaninfecties. Zij zijn moeilijk te behandelen daar de celwand van de bacterie voorkomt dat medicijnen in aanraking komen met de microbe.

AntimicrobiŽle resistentie is al verantwoordelijk voor 25.000 doden per jaar in de EU elk jaar, en tenzij deze snel opkomende bedreiging wordt aangepakt zouden naar schatting in 2050 jaarlijks meer dan 10 miljoen mensen kunnen sterven aan antibiotica resistente infecties.

In de afgelopen 50 jaar hebben artsen geen nieuwe behandeling voor gram negatieve bacteriŽn en sedert 2010 zijn er geen potentiŽle geneesmiddelen in klinische proeven opgenomen.

Het nieuw medicijncompound heeft een scala aan kansen. Professor Jim Thomas legt uit: "Omdat de verbinding luminescent is gloeit zij bij blootstelling aan licht. Dit betekent dat de opname en het effect op bacteriŽn kan gevolgd worden door de geavanceerde microscoop technieken die beschikbaar zijn bij RAL.

"Deze doorbraak kan leiden tot vitale nieuwe behandelingen van levensbedreigende superbacteriŽn en het groeiend risico van antimicrobiŽle weerstand."

De studies hebben aangetoond dat de verbinding verschillende werkingsmodi heeft waardoor het moeilijker wordt voor de bacteriŽn om weerstand te bieden. De volgende stap van het onderzoek zal bestaan uit testen tegen andere multi resistente bacteriŽn.

In een recent rapport over antimicrobieel resistente pathogenen, heeft de Wereld Gezondheids Organisatie een aantal gram negatieve bacteriŽn bovenaan de lijst gezet, waarin staat dat nieuwe behandelingen voor deze bacteriŽn 'Prioriteit 1Ē zijn. Cruciaal omdat ze infecties veroorzaken met hoge sterftecijfers en snel resistent worden tegen alle huidige behandelingen en vaak voorkomen in ziekenhuizen.

Het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift ACS Nano, beschrijft de nieuwe verbinding die gram negatieve E. coli doodt, waaronder een multidrug resistent pathogeen waarvan gezegd wordt dat zij jaarlijks verantwoordelijk is voor miljoenen antibiotica resistente infecties wereldwijd.

Vertaling: Andre Teirlinck

Juni 2019


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.

 

 

 

 

Informatie


Maandag - Vrijdag
9.00 - 13.00 uur

0346-330038
Of per email:
info @ ugamedia.com
 

 Leefbewust winkel