Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu

 


Suiker, statines en hartgezondheid

Dick Schrauwen [1]

Decennia-lang werd ons verteld dat een laag LDL-cholesterol-gehalte de sleutel is tot het voorkomen van hartziekten. Dit heeft ertoe geleid dat artsen statines voorschreven om het LDL laag te houden. Veel mensen geloven nog steeds dat het eten van cholesterol en vet - vooral verzadigd vet - hartaanvallen veroorzaakt en dat statines het geneesmiddelen bij uitstek is om het risico op hartproblemen te verminderen.

Maar klopt deze opvatting? Is het echt waar?

In deze mini-aflevering zit Dr. Hyman aan tafel met Dr. Aseem Malhotra. Dr. Malhotra is een internationaal vermaard Consultatief Cardioloog en bestsellerauteur van het Pioppi Diet. Malhotra is een van de meest invloedrijke en bekendste gezondheidsactivisten en hij is de pionier in de levensstijlgeneeskunde in het Verenigd Koninkrijk.

Dr. Hyman en Dr. Malhotra bespreken samen de effectiviteit van statines bij hartaandoeningen. Verder betoogt Dr. Malhotra dat het verminderen van insulineresistentie de sleutel is tot een betere gezondheid van vaten en hart.

Natuurlijke oplossingen voor psoriasis
Denise wil weten hoe ze op een natuurlijke manier haar psoriasis [2] kan verhelpen. In dit video-vraag-en-antwoord format komen daarom enkele eenvoudige, natuurlijke en functionele voedingspatronen aan bod.

Adviezen
Zon - Wat is de gezonde keuze? Eenmalig extreem zonnebaden totdat je huid wordt overbelast en je verbrandt of dagelijks een gezonde portie zonlicht tot je te nemen zonder kans op verbranden?

Vitamines en Mineralen - Laat door een functionele arts uw vitaminestatus en minerale niveaus controleren. Klassieke (huis)dokters weten vaak onvoldoende over (de impact van) voeding. Let vooral op zink, vitamine A, vitamine E, vitamine C en de B -vitamines zoals niacine en vitamine B-3. Een tekort aan deze voedingsstoffen kan een ontsteking van de huid veroorzaken.

Vermijden - Ga na welke voeding u beter kunt vermijden. Denk aan: No Grain, No Pain [3]. Op grond van 20 jaar klinische praktijkervaring kan ik mensen helpen met echte natuurlijke middelen om hun problemen met auto-immuniteit op te lossen.
 


Verwijzingen

[1] Bewerking van onderstaande tekst
Sugar, Statins and Heart Health

[2] Psoriasis
Psoriasis is een huidaandoening
- https://www.thuisarts.nl/psoriasis

[3] No Grain, No Pain (dieet)
- https://nograinnopainbook.com/

Juli 2019

 


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.

 

 

Informatie


Maandag - Vrijdag
9.00 - 14.00 uur

0346-330038
Of per email:
info @ ugamedia.com
 

 Leefbewust winkel