Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu


Drinken van hete thee verhoogt het risico op slokdarmkanker

WILEY

Eerdere studies hebben her verband aangetoond tussen het drinken van hete thee en het risico op slokdarmkanker maar tot nu toe heeft geen enkele studie dit probleem prospectief en objectief onderzocht.

Een nieuwe studie van het International Journal of Cancer heeft dit nu wel gedaan door het volgen van 50.045 personen in de leeftijd van 40 tot 75 jaar over een periode van gemiddeld 10 jaar.

Tijdens de follow-up werden 317 nieuwe gevallen van slokdarmkanker vastgesteld. In vergelijking met het drinken van minder dan 700 ml thee per dag bij minder dan 60 C, wordt het drinken van 700 ml per dag of meer bij een hogere temperatuur (60 C of hoger) geassocieerd met een 90 procent hoger risico op slokdarmkanker.

"Veel mensen genieten van het drinken van thee, koffie of andere warme dranken. Echter, volgens ons rapport kan het drinken van zeer hete thee het risico op slokdarmkanker verhogen en is het daarom raadzaam te wachten met drinken van warme dranken tot die wat afgekoeld zijn," zei hoofdauteur Dr. Farhad Islami, van de American Cancer Society.

Vertaling: Andre Teirlinck


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.