Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu


Blootstelling aan kunstlicht tijdens slapen verhoogt gewicht vrouw

Bron: JAMA INTERNE GENEESKUNDE
 
Conclusie: blootstelling aan kunstlicht 's nachts, met name slapen met een lamp of televisie in de kamer, werd in verband gebracht met een verhoogd risico op gewichtstoename en overgewicht en obesitas bij een grote groep onderzochte vrouwen.

Onderzoekers wezen er echter snel op dat blootstelling aan kunstlicht 's nachts kan wijzen op socio-economisch nadeel of ongezond gedrag, wat kan bijdragen aan gewichtstoename en obesitas. Deze observationele studie betrok bijna 44.000 vrouwen in haar analyse. De vrouwen, die waren ingeschreven in de Sister Study-groep, hadden geen voorgeschiedenis van kanker of hart- en vaatziekten en waren geen ploegarbeiders, overdag slapers of zwanger aan het begin van de studie.

Blootstelling aan kunstmatig licht 's nachts tijdens het slapen was geassocieerd met metingen van obesitas bij de basislijn en follow-up van het onderzoek. Blootstelling aan kunstlicht 's nachts was zelf gerapporteerd. Hoewel uit deze resultaten geen causale gevolgtrekkingen kunnen worden getrokken en er meer studies nodig zijn om deze associatie te onderzoeken, kan het verminderen van blootstelling aan kunstlicht 's nachts tijdens het slapen worden overwogen in obesitaspreventie-interventies.

Auteurs: Dale P. Sandler, Ph.D., en Yong-Moon Mark Park, M.D., Ph.D., van het National Institute of Environmental Health Sciences, National Institutes of Health, Research Triangle Park, North Carolina en co-auteurs

Vertaling: Pieter Tau

Juni 2019


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.

 

 

 

 

Informatie


Maandag - Vrijdag
9.00 - 13.00 uur

0346-330038
Of per email:
info @ ugamedia.com
 

 Leefbewust winkel