Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu

Overmatig voorschrijven van antidepressiva bij oudere patiŽnten

In een onderzoek van Pharmacology Research & Perspectives (van 2005 tot 2012) van mensen die in Olmsted County, Minnesota leven, kwam het bij een kwart van de bewoners voor, dat er overmatig antidepressiva werden voorgeschreven.

Potentieel overmatig voorschrijven van antidepressiva kwam het meest voor bij mensen in verzorgingshuizen, patiŽnten die meerdere aandoeningen hebben, poliklinische patiŽnten, patiŽnten die meer medicijnen gelijktijdig moeten nemen, die acute zorgdienst nodig hebben en die recepten krijgen via telefoon, email of patiŽntenportaal.

ďOnze uitkomsten, overeenkomstig met andere, geven aan dat potentieel overmatig voorschrijven van antidepressiva meer voor kan komen bij ouderen die een hogere complexe zorg ondergaan.Ē, zei de hoofdauteur, dr. William Bobo, van de Mayo Clinic in Jacksonville, Florida.

ďDit is belangrijk om in aanmerking te nemen omdat deze personen, een bijzonder hoog risico lopen op een ernstige klinische depressie en clinici kunnen relatief weinig tijd besteden om de individuele belangen te bespreken, bij het uitschrijven van recepten voor antidepressiva. Het is iets, wat we graag in toekomstige onderzoeken willen bekijken.Ē

Vertaling: Loes Vink


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.