Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu

 Update Roundup rechtszaken VS

Dick Schrauwen [1]

Glyphosate Girl [2] plaatste onderstaande bijdrage

"Het is midzomer. De zwoele hete zomernachten hebben me lui afgeleid. Hoewel verontrust dat de mistige Noord-Californische zomerdagen tot voor kort nooit warm genoeg waren om echt ‘zwoel’ te kunnen noemen, was het leuk om mijn gedachten een beetje te laten te laten afdwalen."

Lord What Fools This Mortals Be

Het is midzomer. Het was leuk om mijn gedachten een beetje te laten afdwalen van de nuances van de rechtzaken en mijn creativiteit een beetje bij te vullen. Ik ben ook bezig met mijn kleinste labradoodle ‘Dollypop’ die een paar kilo’s te veel met zich meesleept: ik moet haar zelfvertrouwen vergroten. Zo zie je maar: creatieve sappen kunnen vloeien op de vreemste momenten.

In termen van de Roundup-wereld, ben ik aan het twijfelen of ik de lezers wel of niet de lijst met werkelijk vreselijke dingen moet verstrekken die de afgelopen maanden zijn gebeurd bij de EPA [3] (Environmental Protection Agency), bij andere overheidsorganen en in het bedrijfsleven.

Sommigen van jullie kennen die lijst al en werken hard om ons pesticide- en landbouwbeleid te veranderen waarvoor ik zeer dankbaar ben. Ik heb zelfs een nieuwe vriend een SMS gestuurd die gretig vecht tegen het schadelijke genetische modificatiebeleid van Washington. Trump is immers van plan om genetische modificatie volledig te dereguleren. Gelukkig zit mijn vriend er bovenop.

Die gebeurtenis zette me aan het denken over de waanzinnig getalenteerde en hilarisch bonte verzameling van mensen die met zijn allen werken om het zinkende schip – de vergifigende effecten van de Amerikaanse landbouw en de 3 biljoen aan extra zorgkosten die daarvan het gevolg zijn – te redden.

Mijn droom is om deze club van 50 te bij elkaar te hebben in één kamer. We maken dan een oubollige familiefoto, drinken een paar tequila’s (mijn favoriete drankje) en wisselen onze verhalen uit. Laten we even niet stilstaan ??bij het slechte nieuws en in plaats daarvan margaritas drinken, zo hard lachen dat het zeer doet en samen zingen over Pina Colada’s en andere onzin. Zo’n avond zou goud waard zijn.

Kort Nieuws uit de Rechtbank

Sommige mensen zijn teleurgesteld over de vermindering van de schadevergoeding die is toegekend in de Hardeman-zaak. Maar ik ben blij dat het vonnis is geveld ondanks de onvoorspelbaarheid van rechter Chhabria [5] en de dubieuze rol van de tegenstander. Chhabria besliste om de scahdevergoeding te verlagen van 80,27 miljoen naar 25,27 miljoen USD. Bayer zal in beroep gaan. Hierbij felicitaties aan de Hardemans, het juridische team en alle getuigen die die overwinning mogelijk hebben gemaakt.

De zaak ‘Pilliod’

Ik heb afgelopen vrijdag een hoorzitting bijgewoond over de zaak Pilliod [13]. Daarom vraag ik me nu af: zijn deze hoorzittingen steeds minder interessant geworden of ben ik gewoon beter voorbereid op de voor de hand liggende uitkomst? Bayer presenteerde hun lange monotone en slaapverwekkende lijst van argumenten voor de noodzaak van een nieuwe rechtzaak. Het gedrag van Brent Wisner tijdens het proces was wellicht het hoogtepunt van Bayer’s presentatie. Brent besproeide de jury met Roundup en – eerlijk is eerlijk – pakte daarmee samen met zijn andere grappen en grollen de jury in.

In de morgen begeleidde advocaat Nancy Miller de eisers Alberta en Al Pilliod en ze leken goedgeluimd te zijn toen zij het vonnis in hun reachtzaak afwachtten. De prijs voor de Pilliods wordt geen 2 miljard dollar. Volgende week zal rechter Smith [6] dat bedrag waarschijnlijk aanpassen aan een niveau dat zij meer in overeenstemming acht met de jurisprudentie en de wetgeving van Californië.

Binnenkort – op 19 augustus - begint het proces van St. Louis. Ik wil graag onderdelen van die rechtzaak bijwonen. Wellicht is mijn verslag minder gedetailleerd als gewoonlijk omdat ik het druk heb met ander creatief schrijfwerk.  

En de wetenschappers zeggen

Leve de vooruitgang. Verschillende nieuwe studies ondersteunen de stelling dat voortdurende toepassing van glyfosaat/Roundup (grote) risco’s met zich meebrengt. Een nieuwe studie concludeert dat Roundup borstkanker kan veroorzaken [7]. Dat is wellicht geen nieuws voor mensen die al weten Roundup kanker kan veroorzaken maar de precisering van de mechanismen achter het ontstaan van borstkanker door de blootstelling aan Roundup is dat wel. Blootstelling van moeders aan glyfosaat/Roundup tijdens de zwangerschap en wanneer zij borstvoeding geven, leidt waarschijnlijk tot verminderde sperma-opbrengst bij hun nakomelingen [8]. Studie vindt meer bewijs over de mechanismen waardoor blootstelling aan glyfosaat kan leiden tot de ontwikkeling van NHL (No-Hodskins Lymfoom) en multipel myeloom (MM) [9].
Verwijzingen

[1] Bewerking van een post door `Glyphosate Girl (23 juli 2019)
- https://glyphosategirl.com/?p=1694

[2] Glyphosate Girl
https://glyphosategirl.com/?author=1

[3] EPA
- https://epa.gov

[4] Hardeman v Monsanto, 23 juli 2019
- https://glyphosategirl.com/?taxonomy=category&term=hardeman-v-monsanto

[5] Chabria
- https://www.reuters.com/article/us-bayer-glyphosate-lawsuit/us-judge-slashes-roundup-jury-award-to-253-million-bayer-still-plans-to-appeal-idUSKCN1UA2CH

[6] Pilliod rechtzaak
- https://www.reuters.com/article/us-bayer-glyphosate-lawsuit/bayer-welcomes-judges-call-for-reduced-damages-in-2-billion-glyphosate-case-idUSKCN1UE0KN

[7] Roundup en borstkanker
- https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0219610

[8] Minder sperma bij nakomelingen
- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31309914

[9] NHL en MM
- https://hematologiegroningen.nl/patienten/content/3Kahler.htm
- https://hematologiegroningen.nl/patienten/content/3NHL.htm

[10] Meer nieuws over glyfosaat
- https://glyphosategirl.com/?taxonomy=category&term=other-glyphosate-news
- https://glyphosategirl.com/?taxonomy=category&term=pilliod
- https://wp.me/pa0okZ-rk

[11] Reacties op deze post plaatst u via
-https://glyphosategirl.com/?p=1694#respond

[12] Alle reacties op deze post vindt u op
- https://glyphosategirl.com/?p=1694#comments

[13] De zaak 'Philliod'
- https://www.reuters.com/article/us-bayer-glyphosate-lawsuit-stocks/bayer-nears-seven-year-low-after-2-billion-award-in-roundup-trial-idUSKCN1SK0LQ

 

Augustus 2019
 

 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.

 

 

Informatie


Maandag - Vrijdag
9.00 - 14.00 uur

0346-330038
Of per email:
info @ ugamedia.com
 

 Leefbewust winkel