Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu

Het belang van jodium voor onze schildklier

Een verlaagde lichaamstemperatuur leidt tot een lagere weerstand van het immuunsysteem en daarom moet het als oorzaak of bijdragende factor voor kanker en de progressie ervan in aanmerking worden genomen. Een lage lichaamstemperatuur komt meestal van buiten in koud weer. Maar het kan ook worden veroorzaakt door alcohol- of drugsgebruik, een shock ondergaan of bepaalde aandoeningen zoals diabetes of een lage schildklier.

Het hebben van een onderactieve schildklier verandert de manier waarop lichaamswarmte wordt gegenereerd en onderhouden. Dit is de reden waarom de meeste mensen met een onderactieve schildklier en Hashimoto's lagere lichaamstemperaturen zullen hebben dan gemiddeld. Schildklierhormonen bepalen hoeveel van de energiemolecule ATP (adenosinetrifosfaat) door het lichaam wordt aangemaakt.

ATP is de energievaluta in de cel, en hoe meer je hebt, hoe beter je warmte kunt produceren. Lage schildklier en dus verlaagde lichaamstemperatuur is een direct gevolg van jodiumtekortkomingen. Dit is maar een van de vele redenen waarom jodiumsuppletie essentieel is.

Mensen met lage lichaamstemperatuur hebben een zwakke reactie op zelfs de meest ideale medicijnen en therapieŽn, dus zelfs als andere factoren ertoe leiden dat iemands lage lichaamstemperatuur voor kanker de behandeling belemmert. Naarmate de kerntemperatuur van het lichaam daalt, neemt alle cellulaire energie af. Naarmate de lichaamstemperatuur afkoelt, neemt de productie van hormonen, neurotransmitters en andere lichaamseigen stoffen die nodig zijn voor normale gezonde regulatie af.

De overkoeling van perifeer bloed dat terugkeert van koude benen en voeten wordt ernstiger en veroorzaakt een depressie van de temperatuur in de vitale organen met vertraagde metabole processen, vooral in de hersenen en medullaire centra.

Lees het artikel hierover via onderstaande link:
https://drsircus.com/cancer/low-body-temperature-as-a-cause-of-cancer/

Vertaling: Corry

Juli 2019
  

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.

 

 

 

Informatie


Maandag - Vrijdag
9.00 - 13.00 uur

0346-330038
Of per email:
info @ ugamedia.com
 

 Leefbewust winkel