Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu


Video - Jodium essentieel of gevaarlijk?

Jodium is een erg belangrijk element. Je kunt eronder lijden als het niet voldoende in je dieet voorkomt. Hoewel sommigen denken dat het gevaarlijk is, is jodium echter essentieel voor het normale menselijke leven. Als je er niet genoeg van hebt zal dat in min of meerdere mate gevolgen hebben.

Het is zeer belangrijk voor alle zoogdieren dus ook voor mensen. Tekort bij volwassenen kan leiden tot vermoeidheid en gewichtsverlies. Als ongeboren kinderen in de baarmoeder een tekort hebben kan dit een IQ-verlies van 10- 15 punten betekenen. Zij kunnen veel ontwikkelingsstoornissen ontwikkelen.

Hieraan wordt te weinig aandacht besteed. Veel van het jodium komt uit de oceanen, dus mensen die dichter bij zee wonen profiteren omdat het daar ook meer in de grond voorkomt. Verder weg van zee komt het veel minder voor. Voordat jodium aan zout werd toegevoegd hadden veel mensen last van struma (opgezwollen schildklier).

De levensmiddelindustrie heeft besloten het aan zout toe te voegen, maar van nature komt het er niet in voor. Er zijn overigens betere manieren om jodium binnen te krijgen. Jodiumtekort kan tot honderden medische problemen leiden. Jodium is nodig voor de schildklier om hormonen aan te maken. De schildklier filtert het jodium uit de bloedbaan. De schildklier reguleert veel andere klieren/organen/weefsels in je lichaam.

Het is dus zeer belangrijk dat je schildklier optimaal functioneert. Klieren/organen trachten jodium te concentreren. Het menselijk lichaam verspilt geen energie en doet dit dus ook niet voor niets. Elke cel in het lichaam scheidt sodium af en neemt jodium op. Zonder jodium zou je binnen een uur dood zijn.

Veel weten wij nog niet maar we hebben vastgesteld dat er 84 weefsels zijn die jodium nodig hebben. Dagelijkse inname betreft 150 microgram voor de schildklier, maar voor vrouwen in verwachting is dit 240 en voor vrouwen die een baby zogen 290 microgram. Die 150 microgram is voldoende voor de schildklier, maar hoeveel hebben de andere klieren/organen nodig zoals zweetklieren, alvleesklier, lever ?

Daarom zal een gemiddelde persoon meer nodig hebben. Er wordt in dit verband aan Japan gerefereerd. Gemiddeld krijgen de mensen daar 10 15 milligram = 10.000 15.000 microgram per dag binnen door de vis die ze eten. Die hoge inname is dus niet gevaarlijk anders waren de Japanners al lang uitgestorven.

Er is zelfs een medicijn waarin 75 milligram = 75.000 microgram jodium zit dat gegeven wordt bij hartproblemen. (2 pillen per dag). Hoeveel wordt aanbevolen? Wij bevelen aan 1 3 milligram jodium per dag, waarmee we nog ver onder de Japanners of iemand die medicijnen slikt blijven. Bij nierfalen kan jodium inname wel een probleem zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=0N6wiJ2Oxck

 

Vertaling Wim Verhoeven
Onder voorbehoud van fouten en omissies

Mei 2019


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.

 

 

 

 

Informatie


Maandag - Vrijdag
9.00 - 13.00 uur

0346-330038
Of per email:
info @ ugamedia.com
 

 Leefbewust winkel