Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu

De onderschatte gevaren van hoge insulinewaardes

Dr. Eric Berg geeft in deze video een goed pleidooi voor het Keto dieet. Ook voor een langere termijn is een Keto dieet gezond, legt hij uit. Hij spreekt over het opdoen van eigen kennis en ervaring over het dieet en vooral de ervaring maakt dat veel deelnemers het Keto dieet blijven volgen.

Dr. Berg gaat diep in op het probleem van te hoge insuline niveaus door het standaard Westerse eetpatroon vol met koolhydraten en snacks. Insuline verlaagt het suikergehalte in het bloed, zorgt voor opslag van energie en blokkeert de vetverbranding. Op het moment dat door teveel dagelijkse pieken in de insuline de vetcellen vol raken, gaat vet zich ook afzetten binnen de organen. De gevolgen zijn onder andere een vette lever en (pre)diabetes. De meeste ziekten in de moderne maatschappij hebben een verhoogd insuline niveau als basis.

Dr. Berg geeft aan dat de gemiddelde Amerikaan nu zon kleine 70 kilo per jaar aan suikers eet. Volgens het Keto dieet is iets meer dan een kilo per jaar voldoende. Dat is een enorm verschil. De meeste mensen ontwikkelen of hebben pre-diabetes. Het kan zon 10-20 jaar duren voordat pre-diabetes zich manifesteert. De medicatie tegen allerlei klachten verergeren vaak nog de insuline resistentie. Je lichaamscellen willen niet meer suikers opnemen en je pancreas blijft maar insuline aanmaken, omdat het suikergehalte in je bloed te hoog is. Uiteindelijk volgt diabetes type II, je pancreas geeft op. Het Keto dieet is laag aan koolhydraten en gebruikt alleen natuurlijke voeding en kan hiermee veel problemen voorkomen.

Dr. Berg geeft laat in de video de voedingspiramide zien volgens het Keto principe. Een Keto dieet bestaat per dag uit 20 gram koolhydraten, 85-170 gram eiwit, 70-80% vetten en 7 tot 10 cups groente, wat neerkomt op ongeveer 500 tot 750 gram groente. Veel Keto volgers eten ook maar 1 keer per dag en doen aan intermittent fasting. Dr. Berg legt aan het einde van de video ook kort het principe hiervan uit.

Samenvatting : Saskia Hof-Audier

Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.