Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu


Bloedeiwitten helpen het risico op het hartfalen voorspellen

BAYLOR-COLLEGE OF MEDICINE.

Hart- en vaatziekten blijven de belangrijkste oorzaak van pijn, lijden en dood in de Verenigde Staten, en ondanks enorme vooruitgang in kennis over preventie, is de behandeling van risicofactoren zoals cholesterol, bloeddruk en obesitas niet optimaal.

Eén van de doelen van het laboratorium van dr. Christie Ballantyne aan het Baylor College of Medicine onderzoekt of nieuwe biomarkers, in combinatie met andere factoren nuttig kunnen zijn bij het identificeren van personen met een hoog risico op hart- en vaatziekten.

"Verbeterde methoden om personen te identificeren die het grootste risico lopen zijn erg belangrijk om de therapie zo te personaliseren dat deze het intensiefst is voor preventie bij individuën met het hoogste risico” zei Ballantyne, hoogleraar medicijnen en chef van de sectie van cardiologie bij Baylor.

In deze studie analyseerden Ballantyne en zijn collega's gegevens van meer dan 8000 deelnemers tussen de 54 en 74 van de Atherosclerosis Risk in Communities (ARIC) studie. Ze vonden dat verhoogde niveaus van troponin I te associëren zijn met cardiale problemen, specifiek hartaanval, fatale coronaire hartziekten, beroerte, ziekenhuisopname en overlijden. De ARIC-studie is een lopende, biraciale langetermijnstudie (30 jaar) in vier gemeenschappen in de Verenigde Staten ontworpen om de oorzaken van atherosclerose te onderzoeken en zijn klinische resultaten.

Toen onderzoekers troponine I toevoegden aan de Pooled Chort Equation, een veel gebruikt model bij risicovoorspelling, was er nog een bescheiden statistisch significante verbetering van de risicovoorspelling, met de grootste verbetering in het voorspellen van het risico op het ontwikkelen van hartfalen.

Eén van de verrassende aspecten van deze studie was de observatie dat bij de meting van een ander eiwit, troponine T, dat ook vaak wordt gebruikt voor de diagnose van een hartaanval, naar voor kwam dat verhoging van beide biomarkers een verhoogd risico gaf op cardiovasculaire aandoeningen en sterven vergeleken met verhoogde troponine I of troponine T alleen.

"Verbeterde bloedtesten op hooggevoelige troponinen kunnen belangrijke hulpmiddelen zijn om nauwkeuriger vast te stellen wie het grootste risico loopt, en toekomstige studies zullen de optimale methoden moeten testen om hartaanvallen, beroertes en hartfalen bij dergelijke personen te voorspellenn en voorkomen," zei Ballantyne.

Vertaling: Andre Teirlinck

Mei 2019


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.

 

 

 

 

Informatie


Maandag - Vrijdag
9.00 - 13.00 uur

0346-330038
Of per email:
info @ ugamedia.com
 

 Leefbewust winkel