Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu

The Dr. Peter Breggin Hour - emoties van dieren

Mijn gast Jeffrey Masson PhD is misschien wel de grootste schrijver ooit over de emoties van dieren. Wat Jane Goodall is voor chimpansees in het wild, Jeff is voor onze honden en voor het hele brede spectrum van dierenleven in relatie tot het menselijk leven.

Altijd gebaseerd op wetenschap, schrijft hij over hun relatie met ons. De show van vandaag gaat helemaal over dieren en vooral over honden en wat wij als soort hebben geleerd van onze co-evolutie met hen.

Welke emoties hebben ze dat we delen? Hebben ze unieke emoties? Kunnen we dingen voelen die ze niet kunnen voelen? Wat hebben we van hen geleerd over liefde, vertrouwen en vergeving. Onlangs is een artikel verschenen dat beschrijft hoe honden de enige niet-menselijke wezens zijn die hebben geleerd hun wenkbrauwen te bewegen om hun emoties te tonen en altijd in relatie tot ons.

Honden en mensen, stelt Jeff, zijn "ťťn soort", die samen zijn geŽvolueerd. Ik denk niet dat ik ooit een gesprek heb gehad waarin zoveel nieuwe ideeŽn en nuances over het leven van mensen en dieren naar voren zijn gekomen.


 


Op zoek naar een natuurlijke multi ?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.

 

 

 

 

Informatie


Maandag - Vrijdag
9.00 - 13.00 uur

0346-330038
Of per email:
info @ ugamedia.com
 

 Leefbewust winkel