Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu

Video Dr. Eric Berg - Vergroot niet ontbijten de kans op diabetes en overgewicht?

Onzin, zegt dr. Eric Berg. Diabetes krijg je van een verkeerd eetpatroon, niet van niet eten. De gepubliceerde onderzoeken die aangeven dat niet ontbijten diabetes zou kunnen veroorzaken zijn gefinancierd door de voedingsindustrie en de onderzoeken zijn afgenomen in de Verenigde Staten en AziŽ.

Als je deze onderzoeken leest dan wordt hierin aangegeven dat er mogelijk een verband bestaat tussen niet ontbijten en het krijgen van diabetes en overgewicht. Er wordt aangegeven dat dat verband groter wordt als er sprake is van een westers leefpatroon, het eten van rood vlees en nuttigen van frisdranken. Berg stelt dat een verband nog geen vastgestelde oorzaak is. Mogelijk verhoogt niet ontbijten in combinatie met een ongezond westers eetpatroon het risico.

Eet je volkoren granen stellen de onderzoeken dan verlaag je juist het risico. Er zijn ook onderzoeken die juist aangeven dat niet ontbijten en periodes van vasten het risico op diabetes verlagen. Een periode niet eten betekent in de regel dat je bloedsuiker zal dalen.

Samenvatting Saskia Hof-Audier


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.