Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu

Eten knoflook en uien kan risico op darmkanker verlagen

Volgens een Chinese studie kan de consumptie van alliumgroenten - waaronder knoflook, prei en uien - het risico op dikke darm kanker verminderen.

In een Asia Pacific Journal of Clinical Oncology studie, werden 833 patiŽnten met darmkanker vergeleken met 833 gezonde personen op gebied van leeftijd, geslacht en woongebied.

Demografische en voedingsinformatie werd verzameld via persoonlijke interviews met een gevalideerde vragenlijst over voeding. De kans op darmkanker was 79 procent lager bij volwassenen die grote hoeveelheden alliumgroenten aten.

"Het is vermeldenswaard dat er in ons onderzoek een trend lijkt te zijn: hoe meer alliumgroenten, hoe beter de bescherming, " zei senior auteur Dr. Zhi Li, van het hoofdziekenhuis van China Medical University. "In het algemeen werpen de huidige bevindingen licht op de primaire preventie van colorectale kanker door middel van levensstijl, die verdere diepgaande studies verdient."

Vertaling: Andre Teirlinck


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.