Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu


Relatie darmflora en rusteloze benen en slaapproblemen

Hoge niveaus zeldzame darmbacteriŽn kunnen mogelijk geassocieerd worden met het restless leg syndroom en slaapstoornissen.

Overwoekering van bepaalde bacteriŽn in de dunne darm blijkt meer aanwezig te kunnen zijn bij patiŽnten met restless leg syndroom (RLS) volgens de uitkomst van een klein voorbereidend, nieuw onderzoek.

De resultaten laten zien, dat deze bacteriŽle overwoekering bij alle deelnemers, die RLS hadden, aanwezig was. In tegenstelling bij de bevolking, wordt het overwicht van deze bacteriŽn geschat op niet meer dan 15%.

ďWe hebben extreem hoge overwoekering van dunne darm bacteriŽn gevonden in de RLS groep.Ē, zei de hoofdauteur Daniel Jin Blum, Ph.D., een adjunct klinisch instructeur aan het Stanford Center for Sleep, Sciences and Medicin in Redwood City, California.

Door het verband tussen RLS en microbiŽle darmbacteriŽn te onderzoeken is het mogelijk om nieuwe wegen te openen voor opsporing, preventie en behandeling van RLS en andere slaapstoornissen.

De bacteriŽle overwoekering is dus een conditie waarin zeldzame in de darm levende bacteriŽn zijn oververtegenwoordigd.

RSL is een sensomotorische stoornis gekarakteriseerd door klachten over een sterk, bijna niet te weerstane drang om de ledematen te bewegen en gaat vaak samen met andere oncomfortabele sensaties.

Deze symptomen beginnen of worden erger gedurende periodes van rust of inactiviteit, zoals liggen en zitten en worden gedeeltelijk of geheel door beweging zoals lopen of strekken verlicht en komen uitsluitend of overheersend voor in de avond of ís nachts.

Laag ijzergehalte in de hersenen is een belangrijke risicofactor voor RLS. Volgens de auteurs kan ijzertekort in de hersenen een gevolg zijn van ijzertekort in het eetpatroon, of mogelijk, darmontsteking.

Deelnemers aan het onderzoek vulden vragenlijsten in betreffende slaap en de symptomen van hun gesteldheid en kregen een opvangkit voor ontlasting mee en een ademtest-kit. De ontlastingsmonsters werden onderzocht door universiteit van Minnesota Genomics Center en de ademtesten geŽvalueerd door Aerodiagnostics op waterstof- en methaanafwijkingen .

Er worden nog meer deelnemers geworven om het onderzoek voort te zetten in het Stanford Sleep Center. Er zal onderzoek gedaan worden op de microbiŽle samenstelling van ontlasting, subtypes van RLS ijzertekort en ook vergeleken worden met slapeloosheid.

Vertaling Loes Vink

Juni 2019


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.

 

 

 

 

Informatie


Maandag - Vrijdag
9.00 - 13.00 uur

0346-330038
Of per email:
info @ ugamedia.com
 

 Leefbewust winkel