Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu

Wat gebeurt er als je jouw darmen niet goed verzorgt?

We kennen het allemaal wel. Oh ja een lekker toetje na de maaltijd, een koekje hier een koekje daar of nee wacht! We hebben wat te vieren dus een stukje taart past beter en oh ja straks nog een glaasje alcohol. Ja, maar vandaag ga ik niet koken hoor, we doen vandaag makkelijk en dus iets kant-en-klaars of toch even langs…?

Het begint oh zo sluimerend en voor we het weten hebben we een darminfectie, een candida infectie, een lekkende darm, maagzweer, oprispingen, diarree, obstipatie, suikerziekte, oedeem, luchtweginfectie of verminderde cognitieve vermogens. En ja, dat allemaal door onzorgvuldig eten en drinken en natuurlijk ook gebrek aan de juiste voedingsstoffen en een gebrek aan beweging.

Dus beginnen goedbedoelende mensen wat minder zoet te eten en zo af en toe een yakultje te pakken omdat de reclame dat zegt of een pilletje of drankje van het een of ander.

Het helpt natuurlijk helemaal niet want de echte oorzaak van die verstoring in het lichaam wordt niet weggenomen en kan dus alleen maar toenemen als er niets gebeurt. Op deze manier verder gaan is 1 stap voorwaarts en 10 stappen achterwaarts.

Een ander denkt dat met een healing of 1x een reading ze er ook wel vanaf komen of het begrijpen. Ze beseffen niet dat iets altijd op 4 niveaus uitgewerkt moet worden en niet op een en dat ze het zelf moeten doen. Een reading maakt je wel wegwijs, maar dan begint pas jouw taak. Idem voor een healing.

En dan nog jij bent in een voortdurend proces en in een mensenleven zijn vele readings en healings nodig naast lichamelijk en geestelijk werk nodig om je gezond te houden of juist gezonder te worden.

Wat wel nodig is een onderzoek naar wat er allemaal gegeten en gedronken wordt en hoe het met de uitscheiding zit en welke klachten er allemaal zijn. Pas dan kan er op een gegeven moment gekeken worden naar een therapie en die bestaat uit meerdere fasen. Per fase moet zorgvuldig gemeten worden of die fase klaar is. Elke keer moet ook gekeken worden of de mogelijke medicatie voor jouw lichaam wel werkzaam is of juist toxisch en niet onbelangrijk welke cofactoren er nodig zijn zoals bijvoorbeeld welk afdrijvingsmiddel.

Het is en blijft een keuze van iemand maar ik zie vaak wat er gebeurt als mensen niet luisteren op tijd en maar door blijven modderen. Ontspoorde diabetes met veel bijverschijnselen zoals bijvoorbeeld neuropathie, klapvoet of artrose en op termijn nieuwe gewrichten terwijl de pijn blijft, colitis, maagzweren, ziekte van Crohn of nog veel erger. Hoe wilt u oud worden?

Pauline Laumans
Holistisch Therapeut
0618541278


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.