Naar de webwinkel Hoofdmenu Privacy Vrijwilligers Therapeuten Leden menu


Boek - Een wreed sprookje

Hoe Ebel zijn omgeving leerde leven met zijn beperkingen

Ebel is een knappe jongeman waar je op het eerste oog niks bijzonders aan ziet. Maar Ebel, nu 24 jaar, heeft meervoudige beperkingen en communiceert alleen in de taal uit Disney sprookjes. Veel mensen zullen zich Ebel herinneren van het gesprek dat Humberto Tan enkele jaren geleden met hem voerde op TV. Zijn moeder, Willemien Ebels, schreef samen met haar dochter Frances Vereijken, een prachtig boek over de weg die zij hebben afgelegd vanaf het moment dat Ebel ‘anders’ bleek te zijn: Een wreed sprookje.

Na een gewone start ontwikkelde Ebel in zijn peutertijd meervoudige beperkingen en trok hij zich volledig terug in zijn eigen wereld. Dat betekent dat zijn gezin vanaf toen dag in, dag uit leefde met zorg en met veel vragen. Wat is er met Ebel aan de hand? Hoe gaan we om met zijn beperkingen? Waar vinden we hulp, informatie, mogelijkheden, oplossingen?

Levenslang

Aarzelend en tastend vonden zij antwoorden. Ebel heeft een ernstige taalontwikkelingsstoornis, een vorm van autisme, een auto-immuunstoornis, een verstoorde darm-breinbalans. Hoe nu verder?

Mede dankzij deskundigen die mee durfden te denken, kwamen er oplossingen. Ebel kan nu meer dan ooit werd voorspeld. De zorg blijft levenslang en elke fase brengt nieuwe vragen. Maar Ebel leerde de mensen om hem heen te leven met zijn beperkingen en steeds weer mogelijkheden te zien.

Ontroerend

Een wreed sprookje is het ontroerende en liefdevolle verslag van een moeder van drie kinderen, waarvan er een 'anders' is. Het is ook het verslag van haar gevecht voor erkenning. Want Willemien zag meer in Ebel dan veel deskundigen zagen en zij bleef zoeken naar betere antwoorden en oplossingen. En vond ze.

Dit boek is een bron van herkenning en van hoop voor alle gezinnen die in een vergelijkbare situatie zitten. Maar ook voor de hulpverleners om hen heen. Omdat het nieuwe kansen kan bieden voor mensen die soms weinig kansen lijken te hebben.

Een wreed sprookje | Willemien Ebels & Frances Vereijken | ISBN ISBN 978 94 92798 45 9 | Prijs € 21,99

Juni 2019


Op zoek naar een natuurlijke multivitamine?


 

Disclaimer

Raadpleeg bij medische klachten altijd eerst een arts of medisch specialist. De informatie op deze site is niet bedoeld als vervanging van de diensten of informatie van medische professionals en/of zorgverlenende instanties, noch kunnen bezoekers diagnostische of therapeutische waarde hechten aan deze informatie voor de eigen medische situatie of die van anderen.

 

 

 

 

Informatie


Maandag - Vrijdag
9.00 - 13.00 uur

0346-330038
Of per email:
info @ ugamedia.com
 

 Leefbewust winkel